Американските разузнавателни служби са обмисляли да отвлекат или отровят основателя

...
Американските разузнавателни служби са обмисляли да отвлекат или отровят основателя
Коментари Харесай

The Guardian: САЩ са искали да отровят или отвлекат Асандж

Американските разследващи служби са обмисляли да отвлекат или отровят създателя на “Уикилийкс “, до момента в който се е криел в еквадорското посолство в Лондон. Това оповестява английският вестник The Guardian, представен от БГНЕС.
Изданието се базира на писмените показания на един от очевидците по делото за екстрадиция, срещите на Асандж с юристи постоянно се подслушвали благодарение на скрити микрофони. Американските управляващи също съумели да смъкват пръстовите му отпечатъци от чаша. Отбелязва се, че на очевидеца е била предоставена анонимност, защото той е изразил опасения за своята сигурност.
 Над 160 политици от разнообразни страни с писмо в отбрана на Асандж Над 160 политици от разнообразни страни с писмо в отбрана на Асандж
Повече от 160 някогашни и сегашни държавни глави, министри, парламентаристи и юристи подписаха писмо до английските управляващи в отбрана на о...
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е завело 18 наказателни обвинявания против австралиеца Асандж. По-специално той е упрекнат в закононарушения, свързани с най-големия случай на откриване на класифицирана информация в историята на Съединените щати. По всички обвинявания Асандж е заплашен от оптималната присъда от 175 години затвор.
На 7 септември в Лондон започнаха чувания по въпроса за екстрадицията на създателя на „ Уикилийкс “ в Съединени американски щати. Съдът ще би трябвало да реши дали настояването на Вашингтон е в сходство с британо-американския контракт за екстрадиция от 2007 година Ако молбата на американските управляващи бъде задоволена, тогава английският вътрешен министър Прити Пател ще би трябвало да позволи екстрадицията на Асанж. Но даже и в този случай австралийските юристи ще имат опция да апелират решението пред Върховния съд в Лондон, а по-късно пред Европейския съд по правата на индивида, което може да отнеме години. Обвинението може също да апелира правосъдното решение, в случай че настояването за екстрадиция бъде отказано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР