Американските разузнавателни агенции стигнаха до заключението, че новият коронавирус не

...
Американските разузнавателни агенции стигнаха до заключението, че новият коронавирус не
Коментари Харесай

Разузнавателни служби на САЩ: Коронавирусът не е създаден от човек, не е генетично модифициран

Американските разследващи организации стигнаха до заключението, че новият ковид " не е създаден от индивида, не е генетично модифициран ", само че разясняват, че изследват дали произходът е контакт със инфектирани животни или случай в китайска лаборатория , оповестява АП.

Изявлението на Службата на шефа на националното разузнаване , домът на мрежата на американските шпионски организации, идва, откакто президентът Доналд Тръмп и неговите съдружници изясняват към момента недоказаната доктрина , че лаборатория за инфекциозни заболявания в Ухан е източникът на световната пандемия.
 Белият дом инструктира разузнаването да изследва Китай и СЗО за вируса
Белият дом инструктира разузнаването да изследва Китай и СЗО за вируса

И още веднъж да проучват информацията, събрана след експлоадирането на пандемията

През последните дни администрацията на Тръмп изостри реториката си против Китай , обвинявайки геополитическия си зложелател и жизненоважен търговски сътрудник , че не съумял да спре разпространяването на вируса, който предизвиква COVID-19 или да предизвести в точния момент света за епидемията.

" Разузнавателната общественост също се съгласява с необятния теоретичен консенсус, че вирусът COVID-19 не е създаден от индивида или генетично модифициран ", се споделя в изказването.

" Разузнавателната общественост ще продължи прецизно да изследва зараждащата информация и разследваща информация, с цел да дефинира дали епидемията е почнала посредством контакт със инфектирани животни или е резултат от случай в лаборатория в Ухан . "

Тръмп употребява теорията по-рано този месец, казвайки: " Все повече и повече чуваме тази историята. " Държавният секретар Майк Помпео добави: " Самият факт, че не знаем отговорите - Китай не е споделил отговорите - мисля, че е доста, доста показателно . "

Помпео също упорства няколко пъти Китай да пусне външни специалисти в лабораторията, " с цел да можем да определим тъкмо от кое място е почнал този вирус ".
 Помпео още веднъж упорства Китай да обезпечи достъп до лаборатории в Ухан
Помпео още веднъж упорства Китай да обезпечи достъп до лаборатории в Ухан

" Лаборатории, които не престават да правят работа по заразните патогени в Китай "

Според учените вирусът е зародил естествено при прилепи. Въпреки това Помпео и други сочат с пръсти институт, който се ръководи от Китайската академия на науките . Тя направи реформаторски проучвания, проследяващи евентуалния генезис на вируса на SARS, откривайки нови вируси в прилепите и откривайки по какъв начин могат да прескочат към хората.

" Знаем, че има вирусологичен институт Ухан единствено на няколко километра от мястото, където беше мокрият пазар ", сподели Помпео по-рано.

Американските чиновници настояват, че американското посолство в Пекин е изразило опасения по отношение на евентуалните проблеми на сигурността в лабораторията в Ухан през 2018 година, само че към момента не са разкрили доказателства, че вирусът е зародил там близо две години по-късно .

Китайското държавно управление съобщи в четвъртък, че всички изказвания, че коронавирусът е освободен от лаборатория, са " неоснователни и чисто изфабрикувани от нищото ".
 Китай хока Съединени американски щати,
Китай хока Съединени американски щати, " неуместно " било търсенето на отговорност и обезщетения от него за COVID-19

" Пълен политически фарс "

Говорителят на външното министерство Ген Шуан цитира шефа на института Юан Джимин, че лабораторията прецизно ползва процедури за биологична сигурност , които ще предотвратят освобождението на всеки патоген.

" Искам още веднъж да отбележа, че произходът на вируса е комплициран теоретичен проблем и той би трябвало да се учи от учени и експерти ", изясни Шуан.

Той също подлага на критика американските политици, които желаят Китай да е виновен за световната пандемия , като съобщи, че би трябвало да отделя време за " по-добър надзор на епидемиологичната обстановка вкъщи ".

Говорителят на китайското държавно управление Джао Лицян обаче показва, че Китай не е ваксиниран от комплициране в лицето на пандемията . През март той туитира, че вирусът може да е пристигнал от американската войска .

Intelligence Community Statement on Origins of COVID-19 pic.twitter.com/MIPr6LVzU4
— Office of the DNI (@ODNIgov) April 30, 2020  Нют Гингрич: Съединени американски щати би трябвало да победи пропагандата на китайската тирания
Нют Гингрич: Съединени американски щати би трябвало да победи пропагандата на китайската тирания

Чака ги най-малко 50 година конкуренция, по-дълга и по-сложна от Студената война със Съветския съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР