Американските разузнавателни агенции предупредиха, че ислямистки екстремисти, действащи на територията

...
Американските разузнавателни агенции предупредиха, че ислямистки екстремисти, действащи на територията
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ може да нападне САЩ до шест месеца

Американските разследващи организации предизвестиха, че ислямистки екстремисти, настоящи на територията на Афганистан, могат да нападат Съединени американски щати в границите на шест месеца, съобщи в. ``Файненшъл таймс``.

Съединени американски щати са все по-загрижени, че ислямистките терористични групи на територията на Афганистан се прегрупират, макар обещанието на талибаните да не разрешат страната да бъде употребена като база на джихадистки групировки. Самите талибани са подложени на офанзиви от " Ислямска страна ", която вижда новото държавно управление като изменничество на световната ислямистка идея и се стреми да предотврати консолидирането на властта.
Във вторник почитан чиновник на Пентагона предизвести, че чиновници на американското разузнаване считат, че ИД може да нанесе удари на американска земя след ``шест или 12 месеца``.

Хуманитарната рецесия и възходящите терористични закани отразяват влошаващите се условия в Афганистан след разпадането на подкрепяното от Запада държавно управление на президента Ашраф Гани и завземането на властта от талибаните през август. Организация на обединените нации и интернационалните организации пресмятат, че към 19 милиона афганистанци  нямат достъп до задоволително храна. Очаква се обстановката да се утежни през зимата. Организация на обединените нации съобщи, че към 3,5 милиона деца на възраст под пет години са изложени на висок риск от недохранване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР