Американските работодатели сериозно увеличиха наемането на работна ръка през декември

...
Американските работодатели сериозно увеличиха наемането на работна ръка през декември
Коментари Харесай

312 хил. нови работни места в САЩ през декември, но безработицата нарасна до 3,9%

Американските работодатели съществено усилиха наемането на работна ръка през декември 2018 година През месеца са открити нови 312 000 работни места на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, забавения международен напредък и частичното прекъсване работата на федералното държавно управление, осведоми АП.

Анализаторите чакаха 180 000 работни места.

Министерството на труда заяви, че е записано леко нарастване на безработицата до 3,9 на 100 (3,7 на 100 през ноември), само че това се дължи на растежа на търсещите работа - позитивен сигнал за стопански напредък.

Средното почасово възнаграждение се усили с 3,2 на 100 спрямо преди година - $27,48.

Секторите опазване на здравето, хранителни услуги, строителство и индустрия са главната причина за нарастването на работните места.

Бизнесът продължава да търси още служащи . Сайтът за работа Glassdoor е открил, че обявите за работа са се нараснали със 17% през последната година до 6,7 милиона.

Въпреки че е записано нарастване на безработицата, напорът от американци, които търсят работа, е индикация, че безработицата би трябвало да падне през идващите месеци.

Икономисти са пресметнали, че са задоволителни към 100 000 нови работни места всеки месец , с цел да се поддържа актуалното равнище на безработица.

През 2018 година са открити 2,6 милиона работни места или приблизително по близо 217 000 на месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР