Американските производители Boieng и SpaceX се бавят прекалено много с

...
Американските производители Boieng и SpaceX се бавят прекалено много с
Коментари Харесай

Забавени проекти от Boeing и SpaceX ще принудят американците да летят с руски ракети

Американските производители Boieng и SpaceX се бавят прекомерно доста с създаването на нови ракети, които да изпращат астронавти до Международната галактическа станция (МКС). И от Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА) считат, че ще се наложи да употребяват съветски ракети за задачата.

През тази седмица депутатите във Вашингтон засипаха двете компании с въпроси по отношение на закъсненията. И това не е инцидентно, като се има поради, че Щатите заплащат милиарди на Boeing и SpaceX, с цел да основат евтини галактически кораби за задачи до МКС.

Производителите трябваше да са подготвени през тази година, само че съгласно последните калкулации ще се забавят до 2020 година поради незадоволително финансиране и проблеми с създаването на нужните технологии.

От SpaceX в този момент дават обещание да извършат първия полет през декември тази година, а Boeing - през януари 2019 година. И двата периода обаче наподобяват много оптимистично на фона на прогнозите на НАСА, че задачи ще могат да бъдат изпълнявани едвам през 2020 година.

До тогава Съединени американски щати и останалите страни в света ще би трябвало да разчитат на съветските ракети " Союз " за достъп до МКС, написа уеб сайтът Quartz.

От чуването на представителите на двете компании през тази седмица са станали ясни съответните аргументи за забавянията. При Boeing към момента има опасения, че системата, която би трябвало да се включи при възможна повреда, с цел да подсигурява сигурността на астронавтите, не е изцяло изправна.

При SpaceX обстановката е малко по-различна, тъй като те оферират друга технология. И за нея обаче има подозрения дали ще успее да отговори на условията на НАСА за сигурност.

От организацията обаче показват и друга причина за проблемите. Според данните по така наречен Commercial Crew Program са били преведени по-малко от 40% от оповестените средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР