Американските президентски избори придадоха на отминаващата 2020 година онзи политически

...
Американските президентски избори придадоха на отминаващата 2020 година онзи политически
Коментари Харесай

Светът през 2020 година: САЩ - битката за най-луксозния старчески дом

Американските президентски избори придадоха на отминаващата 2020 година оня политически акцент, който беше един от дребното можещи да засенчи нервността към международната суматоха поради COVID-19. Тяхната подготовка и осъществяване минаха под знака на интензивното наличие на главните претенденти Тръмп и Байдън в обществените мрежи. бяха най-следените вести в международен мащаб и генерираха сериозен информативен поток, тъй като от съвсем всяко негово изречение международните организации произвеждаха вест. Тръмп беше и редовно цензуриран и блокиран от Twitter, а в разгара на акцията му се оказа и с хакнат профил. Разбира се, доброжелателно - хакерът изясни на света, че е жалко паролата да ти бъде абревиатура на политическия ти лозунг, в случай че си американски президент. Да, паролата на Тръмп в действителност беше maga2020 - от първите букви на Make America Great Again.
Съперникът му и по-прагматичен - обръщаше се главно към жителите, с цел да желае поддръжката им, не хокаше медиите и не изпадаше в искрено злобни нападки като своя конкурент.
Така или другояче борбата беше епична и заема особено място в политическата история на Щатите тъкмо заради неимоверно интензивното прилагане на обществените медии, както и заради невижданите нападки, отправяни от настоящ американски президент към авторитетни медии. Тръмп упрекна съвсем всички водещи издания, че фабрикуват подправени вести, единствено тъй като не приветстваха задоволително въодушевено всяка негова поява и се опитваха да отразяват изборната конкуренция обективно.
Но още преди старта на акцията в Съединени американски щати подборът на претендентите беше частта, която най-вече се доближаваше до шоу. още на старта провокира у хората угриженост за психическото му здраве - въпреки всичко се кандидатира за президент на Съединените щати, колкото и необикновено да е да завоюва - и за Тръмп сякаш беше по този начин... Подобен лек уплах сътвори и концепцията на по този начин и некандидатиралата се Парис Хилтън. А пък Пийт Бутиджич - първият намерено хомосексуален претендент за президент на Съединени американски щати от огромна партия, самичък се отхвърли от конкуренцията с аргумента да не се пилеят гласове и да бъде по-лесно преборен Тръмп.
Близо 60 000 туита има Доналд Тръмп, откогато поддържа президентски профил в Twitter. Байдън е съвсем 10 пъти по-скромен саъс своите 7000 туита, пуснати от основаването на профила му. На него пък му беше подреден явно неблаговиден, от който към този момент не остана даже съмнение да е основан на нещо фактически. Ако не друго, поради и възрастта му сигурно мнозина се сещат за българската приказка, че меракът си отива финален. Байдън беше нападнат и чрезно все още не се обрисува нещо по-сериозно по тази линия - вероятно да има правосъдно дело.
Пак със специфична роля в американските президентски избори бяха съветските тролове. Тяхната интервенция в политическия живот на Съединени американски щати надали е серпантина, само че по време на ФБР откри още веднъж цяла " фабрика за тролове ". Само че по отношение на 2016 година това безусловно беше нищо.
На фона на предходните кавги с непозната интервенция в щатските избори, този път битката беше институционалицирана - държавният секретар Майк Помпео разгласи премия от 10 млн. $ за информация, която демонстрира интервенция в американските президентски избори. Не се чу някой да е спечелил премията. Тазгодишните избори оставиха усещането, че свадите много бързо се потушават. Така стана с някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън, който упрекна Тръмп, че е търсил помощ от Китай и че желае Съединени американски щати да изоставен НАТО. Подобно скандално изказване би трябвало, само че съгласно наблюдаващите Болтън просто рекламирал шумно своята книга, в която разказва сходни пикантерии.
През цялата акция двамата кандитати не спираха и всеки да гледа в паничката на другия - нещо, което в България считаме за наш патент.
Много съществено въздействие изиграха и жестоките конфликти след убийството на. Той беше задушен до гибел с коляно при арест и това с нова мощ откри дълбокото разделяне на тематика " расизъм " в Съединени американски щати, а няколко други случая около този с Флойд напълно сринаха имиджа на властта в очите на мнозина и дадоха попътен вятър в платната на демократите.
След извънредно оспорваната до последните данни изборна борба на 3 ноември, в идващите дни нито преброяването на гласовете, нито пък множеството анализатори съумяха да посочат неоспорим победител. Или най-малко голямата част от политиците - републиканци отказваха да одобряват концепцията, че. Съдебните разногласия към щатите Пенсилвания и Уисконсин не дадоха на Тръмп лелеяното задоволство, а забавеното броене поради чакания по пощата избор постави безапелационен завършек на неговата кариера като президент.
Десетки симпатизиращи на Тръмп анализатори, главно европейски, говореха от самото начало по какъв начин е подкрепил Байдън, в това число посредством медийни офанзиви към Тръмп. Но това нито е за първи път, нито е нещо всекидневно в политиката. Още Маркс е открил, че политиката е изражение на стопанската система. Или преведено на актуален език, бизнесът реди и политическата карта.
В края на конкуренцията Тръмп изпадна в комичната обстановка да не признава дълго време успеха на Байдън и по хлапашки да не желае да напусне Белия дом. Сърдиткото даже съобщи, че на формалната гала, ще отлети на 20 януари с хеликоптер от Белия дом, а през 2024 година ще се кандидатира отново. Заради това му държение от Тръмп започнаха да се отхвърлят даже
За огромна част от хората на Тръмп неговите невиждани опити да блокира оповестяването на изборните резултати посредством правосъдни каузи предизвикваха стеснение. Съответно от екипа на Байдън не пропускаха да реагират на този разнобой с шумното му тиражиране в медиите.
И макар офанзивите на Тръмп към Върховния съд безспорни доказателства за изборни нарушавания не бяха извадени на бял свят. Правосъдното министерство на Съединени американски щати и ФБР оповестиха, че огромна изборна машинация.
Играта се трансформира в нещо като анекдот в международните медии. Точно като вица за това кой е най-луксозният старешки дом в света - Белият дом.
Какво следва оттук-насетне - ще забележим. Факт е обаче, че и що се отнася до Джо Байдън следва да си спомним друга българска национална мъдрост: " На малко прасенце и на нов началник не се радвай - не знаеш каква свиня ще излезе ". Байдън към този момент сподели, че няма особени мотиви да се счита, че вселенската правдивост е настъпила - задоволително е да забележим!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР