Американските пазари регистрираха загуби след новината, че Китай смята да

...
Американските пазари регистрираха загуби след новината, че Китай смята да
Коментари Харесай

Американските пазари регистрираха загуби, след като Китай обяви увеличение на митата за стоки от САЩ

Американските пазари записаха загуби след новината, че Китай счита да усили внезапно вносните мита за артикули от Съединени американски щати.

Индексът Дау Джоунс означи спад от над 600 пункта. Най-чувствителни загуби бяха регистрирани при софтуерни компании, които могат да станат директна жертва на ескалацията сред Вашингтон и Пекин.

Под удара на новите китайски цени попада импорт на стойност от 60 милиарда $. Случилото се е контрамярка на решението на Белия Дом да повиши митата за китайски артикули.

За специалисти създалото се напрежение има капацитет да ескалира до рецесия, която да повлече международната стопанска система към криза.

Миналата седмица президентът Доналд Тръмп разгласи желанието си да наложи 25 % цена на китайски импорт на стойност от 200 милиарда $. Това се случи в деня, когато договарянията сред двете страни завършиха без триумф.

Според Вашингтон Пост Тръмп е споделил на своите съветници да подготвят проекти за спомагателни ограничения, a в понеделник пред кореспонденти президентът упрекна за следващ път Китай в това, че години наред се е възползвала от Америка.

Тръмп и китайският президент Си Дзинпин се чака да се опитат да изгладят връзките си на четири очи на срещата на върха на страните от Г-20, която ще се организира в края на идващия месец в Осака, Япония. Тогава са планувани разгори на Тръмп и с съветския президент Владимир Путин. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР