Американските пазари на акции стартират на позитивна територия за поредна

...
Американските пазари на акции стартират на позитивна територия за поредна
Коментари Харесай

Силно позитивен старт на търговията на акции на Уолстрийт

Американските пазари на акции започват на положителна територия за поредна сесия на търговия, защото вложителите не престават да пренебрегват новините за последните мита и контрамита, въведени от Съединени американски щати и Китай, надявайки се, че двете водещи международни стопански системи в последна сметка ще седнат на масата на договаряния.

Подкрепа за днешния стабилен растеж на главните фондови показатели при старта на търговията на Уолстрийт оказват и нови мощни стопански данни от Съединени американски щати. Молбите за помощи при безработица се намалиха през последната седмица до най-ниско равнище от 49 години насам, като в това време последно изследване на Федералния запас на Филаделфия регистрира по-солиден от предстоящото напредък на промишлената интензивност в този значим индустриален район.

Индексът DJIA набъбна с над 200 пункта (повишение от 0,9%) към 26 654 пункта, като това е първият случай от осем месеца насам, в който показателят на сините чипове съумя да удари нов най-голям връх (за пръв път от 26-и януари 2018-а година).

В същото време необятният показател S&P500 се увеличи с 0,6% до нов рекорден връх от 2925 пункта, до момента в който показателят Nasdaq Composite прибавя към 1% от цената си с помощта на напредък на акциите на водещите софтуерни компании, известни като FAANG. Акциите на Фейсбук нарастват с 1,74%, на Apple - с 1,6%, на Amazon - с 0,96%, на Netflix (с 0,65%) и на Alphabet (компанията-майка на Google) - с 1%. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР