„Американските партньори още са тук и правителството не трябва само

...
„Американските партньори още са тук и правителството не трябва само
Коментари Харесай

Радев: Правителството не само да отчита, че сме закупили изтребители от стратегическия партньор

„ Американските сътрудници още са тук и държавното управление не би трябвало единствено да регистрира политически ход, че сме закупили изтребители от нашия стратегически сътрудник Съединени американски щати, само че и да направи по този начин, че този аероплан да има качества. “ Това прикани президентът Румен Радев през днешния ден в отговор на журналистически въпрос за договарянията сред българското държавно управление и Съединени американски щати за покупка на нов изтребител за българските Военновъздушни сили. Президентът участва на открития летателен ден в авиобаза „ Граф Игнатиево “ по случай навършването на три кръгли годишнини от приемането на въоръжение на бойна авиационна техника във Военновъздушните сили - 20 години вертолет Bell-206, 30 години аероплан МиГ-29 и 40 години вертолет Ми-24.

Държавният глава още веднъж акцентира, че в случай че изтребителите не разполагат с високоточни муниции, задоволително контейнери за целеуказване, задоволително ракети „ въздух-въздух “ и наземно съоръжение, могат да бъдат употребявани за „ прелестно авиошоу “. По думите на президента, с цел да бъде закупеният аероплан многофункционален, с цел да може да се експлоатира тук надеждно и да бъде в оперативна подготвеност, това значи, в случай че имаме 8 самолета, да летят най-малко 6-7 от тях.

" За да стане това, тази начална цена, която беше препоръчана при започване на месеца, ето това би трябвало да се заплати. Оттам надолу тази разлика в цената, това е за сметка на многофункционални качества, за сметка на въоръжение, на съоръжение и на оперативната подготвеност на самолета. Да, в този тип, в който е, той не може да ни прави работа, по този начин както е приело Народното събрание плана за капиталов разход, по този начин, както са заложени минимални бойни благоприятни условия за този аероплан. Ние би трябвало да ги реализираме ", разяснява президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР