Американските мита от 25% върху китайския внос в размер на

...
Американските мита от 25% върху китайския внос в размер на
Коментари Харесай

Американските мита върху китайски вносни стоки влязоха в сила

Американските мита от 25% върху китайския импорт в размер на 34 милиарда $ влязоха в действие, откакто изтече през днешния ден крайният период. Той беше 4.01 ч. по Гринуич (7.01 ч. българско време, 0.01 ч. източноамериканско време), заяви Ройтерс.

Митата засягат 818 артикули, измежду които коли, самолетни елементи, хард дискове, само че са " пощадени " по-популярни артикули, като мобилни телефони или тв приемници, напомня Агенция Франс Прес. Самият американски президент Доналд Тръмп удостовери през вчерашния ден пред публицисти, че митата влизат в действие през днешния ден.

АП отбелязва, че с въвеждането на митата Съединени американски щати и Китай са произвели първите изстрели в комерсиалната война между тях. Вероятното влияние на митата ще бъде повишаване на цените и спад на растежа. Централната банка на Китай намали курса на юана към $ преди въвеждането на митата, добавя ТАСС. Понижението е с 156 базисни пункта до 6,6336.

След въвеждането на американските мита Китай сподели, че е заставен да даде " нужен отговор ", съобщи Агенция Франс Прес. Не се прецизира какво ще е естеството на този отговор. " Китай даде обещание да не стреля първи, само че, с цел да отбрани фундаменталните ползи на страната и на народа си, Китай е заставен да даде нужния отговор ", показва китайското министерство на търговията в свое изказване.

Пекин даде обещание по-рано да отвърне на Вашингтон по същия метод - с еквивалентни мита върху американски артикули, напомня Франс прес. Очаква се китайските мита да обиден селскостопански артикули като соята, от която е доста подвластен китайският пазар. Митата може да обиден и автомобилния бранш или морските артикули.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР