Американските медии анализираха възможностите на руското торпедо “Шквал” (“Буря”), способно

...
Американските медии анализираха възможностите на руското торпедо “Шквал” (“Буря”), способно
Коментари Харесай

В САЩ за руско торпедо: Не сме виждали нещо подобно!

Американските медии проучиха опциите на съветското торпедо “Шквал” ( “Буря”), способно да развива скорост до 200 възела или 370 километра в час. Според The National Interest, в арсенала на Съединени американски щати няма нищо сходно на оръжието и изданието назовава скоростта на “Шквал” невероятна. Авторът на обявата акцентира, че сходни оръжия могат да извърнат бойните дейности в морето с главата надолу.

Отбелязва се, че “Шквал”, създаден още по руско време, стана прочут едвам през 90-те години на предишния век и даже тогава торпедото е високо оценено. Няма по какъв начин другояче, тъй като физическите закони не разрешават на повърхностни или подводни обекти да доближат скорост над 50 възела, написа " Поглед Инфо ".

За разлика от стандартните торпеда, “Шквал” пуска в придвижване ракетния мотор, което доста усилва скоростта му. И разработчиците съумяха доста да понижат устойчивостта на водната среда с помощта на процеса на суперкавитация, който трансформира водата в парообразно положение. По този метод придвижването на “Шквал” се реализира в кавитационната празнина или парен балон. В същото време нуклеарна бойна глава подсигурява унищожаването на задачата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР