Американските компании в автомобилната индустрия ще бъдат изправени пред значителен

...
Американските компании в автомобилната индустрия ще бъдат изправени пред значителен
Коментари Харесай

Колко ще струват на GM, Ford и Fiat американските мита върху вноса от Мексико?

Американските компании в автомобилната промишленост ще бъдат изправени пред забележителен риск, в случай че Вашингтон публично вкара мита върху целия мексикански импорт.

През предходната седмица стана ясно, че администрацията на президента Доналд Тръмп предлага въвеждането на цени от 5 до 25% върху целия внос от прилежащата на Щатите страна, в случай че тя не предприеме ограничения за разрешаването на мигрантската рецесия.

От формалното известие, публикувано в петък, стана ясно, че на 10 юни в действие ще влязат 5% цени, които последователно ще се усилят до 25% през октомври.

Това би било мощен удар за промишлеността, като съгласно данните на американското министерство на търговията Щатите са внесли 2,66 милиона леки автомобила от съседката си през предходната година. Заедно с това импортът на съставни елементи и елементи възлиза на 59,4 милиарда $.

Изчисления на Deutsche Bank демонстрират, че General Motors, Fiat Chrysler и Ford разчитат на мексиканския импорт за надлежно 29%, 24% и 17% от частите за произвеждане на техните коли.

Ако мита от 5 на 100 влязат в действие, това може да значи към 10% спад на приходите на автомобилните снабдители в Съединени американски щати. При такива от 25 на 100 загубите биха стигнали 50%, предизвестяват от Business Insider.

Конкретно за Ford, съгласно изчисленията на Deutsche Bank, оптималната цена от 25% ще докара до загуба от 3,3 милиарда $.

По-високите разноски може да бъдат трансферирани на крайните консуматори, което значи, че те ще платят с сред 1600 и 2400 $ повече за автомобил.
 Infographic: Mexico Is the Top Source of U.S. Car Imports | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР