Американските компании ще могат да си сътрудничат с китайската технологична

...
Американските компании ще могат да си сътрудничат с китайската технологична
Коментари Харесай

САЩ позволиха на американски компании да си сътрудничат с Huawei за 5G

Американските компании ще могат да си сътрудничат с китайската софтуерна корпорация Huawei в избрани области по отношение на 5G технологиите, се споделя в известие на Министерството на търговията на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
В сходство с взетото решение, компаниите от Съединени американски щати ще могат даже да разкриват на Huawei свои технологии.
Целта е включването в черния лист през май 2019 година на компанията да не попречи на американските компании да вземат участие във значими посоки по създаването на стандартите за мобилна връзка, излиза наяве от известието.
Решението ще обезпечи " опция на американската промишленост да има по-голям принос в дейностите по създаването на стандарти в региона на телекомуникациите ", заяви организация Reuters, базирайки се на лични източници.
През май 2019 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет за въвеждане на изключително състояние за отбрана на информационно-комуникационната конструкция на страната. Във връзка с това на 17 май Министерството на търговията на Съединени американски щати добави Huawei в черния лист поради " опасност за националната сигурност ". От корпорацията реагираха, като обявиха, че активността им е в сходство със закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР