Американските къщи често ни впечатляват, защото са различни от нашите

...
Американските къщи често ни впечатляват, защото са различни от нашите
Коментари Харесай

Какво не им е наред на американските къщи?

Американските къщи постоянно ни впечатляват, тъй като са разнообразни от нашите от една страна, а от друга, поради навиците на жителите им, които обуславят още съществени разлики. Днес ще ви представим кои са те и по какъв начин тъкмо се разграничава американския жанр от нашия.

Отстрани американските жилища и вили наподобяват доста уютни, просторни и комфортни. Но в допълнение към очевидните преимущества, тези здания са изпълнени с доста „ странности “, предават от pochivka.blitz.bg. Типичните американски домове и жилища са доста разнообразни от нашите. Освен това българите, които емигрират, не могат да свикнат с някои локални особености даже след дълги години живот в Съединените щати. Например някои не са подготвени да се примирят с неналичието на тавански полилеи. Други се оплакват от дребната дебелина на стените и крехкостта на къщите. И други отхвърлят да употребяват американска санитарна техника. Говорим за някои характерности на семейството, които отличават типичните американски жилища от българските.

Липса на централно отопление
Централното отопление е невиждан разкош за Съединени американски щати. И това макар обстоятелството, че точно американците първи го тестваха. Жилищните здания тук са оборудвани със лични котелни, а частните къщи се „ затоплят “ от климатици, камини, тавански електрически табла и газови въздушни отоплители.

Сравнително мекият климат в множеството елементи на страната разрешава на американците да се оправят без скъпо централно отопление и да употребяват рационално енергийните запаси. Температурата в домовете нормално не надвишава 18-20 градуса. Между другото, и тук няма централизирано доставяне с топла вода. Водата се нагрява в електрически или газови котли и това продължава 10-15 минути.

Обувки вместо чехли
Както в някои други страни, в Съединени американски щати се смята за обикновено да се разхождате из къщата с уличните си обувки. Трудно е да намерим толкоз познати за нас чехли или учебна „ промяна “. Това е тъй като хората нямат съвсем никакъв контакт с източници на нечистотия.

Жителите на дребните градове се придвижват с персонална кола или такси (една от вратите в къщата нормално води непосредствено до гаража). А в мегаполисите има добре проектирана дренажна система. В допълнение, тротоарите и пътищата постоянно се почистват с екологично чисти препарати. Американците смъкват уличните обувки единствено когато отиват под душа.

Къщи без кулоар
Повечето американски домове имат солидна повърхност. Има място за няколко спални, бани и просторни съблекални. Но американците не разпознават зали и коридори покрай входната врата, както са познати на европейците. Вместо обичайно предверие, къщите имат хол с столова и стълбище, водещо към втория етаж.

Според локалните поданици, на входа на къщата е задоволително да поставите необятен рафт за обувки и дрешник за връхни облекла. Между другото, те избират моден и удобен вграден дрешник – вградени системи за предпазване.

Прозорци на равнището на улицата
Изглежда, че жителите на Съединени американски щати въобще не се тормозят от обстоятелството, че минувачите могат да следят живота им откъм улицата. На прозорците тук мъчно можете да намерите тюл или пердета. И в случай че те към момента висят в къщата, те извършват извънредно декоративна функционалност. За да се скриете от блестящо слънце, пластмасовите щори са задоволителни за хората. Друга специфичност на американския живот са еднослойните прозорци с друг дизайн.

Рамките тук не се отварят необятно, а се издигат нагоре. В допълнение, те нямат изпъкнали дръжки. От една страна, икономисва място, а прозорците не се тряскат от вятъра. От друга страна, те се мият по-трудно. И в случай че желаете да погледнете извън, би трябвало да залепите главата си сред крилата.

Тънки стени от шперплат
Прозорците в американските домове нямат первази на прозореца. Следователно, да поставите няколко саксии с цветя до прозореца, даже и с огромно предпочитание, няма да стане. Това се дължи на дребната дебелина на стената: като предписание тя не надвишава 20-30 см.

Повечето от къщичките са построени от шперплат и дъски, сред които е положен изолатор. Вътре стените са покрити с гипсокартон и покрити с текстурирана мазилка, заместваща тапета. Такива жилища са по-евтини, а строителството е няколко пъти по-бързо – сглобява се като конструктор.

Вилите от рамка от шперплат не могат да бъдат наречени трайни. Средният им живот е 30-40 години. Друг противен фактор е високата чуваемост. От друга страна, такива къщи са по-безопасни по време на урагани и трусове.

Комбинирана вана и тоалетна
Американските туристи, които идват в Европа, нормално са комплицирани от обособените бани. Банята им постоянно включва три съществени съставния елемент: тоалетна, умивалник и вана (душ). В огромните частни къщи нормално има няколко бани. А в американските бани е всекидневно да се съхранява лекарство.

В същото време те в никакъв случай не слагат пералня там. Ако къщата е многоетажна, в мазето има общо перално помещение. Всяко измиване коства 3-4 $. Там са конфигурирани и огромни електрически сушилни за облекла – американците не разпознават машини с вградено сушене. В частни къщи цялото това съоръжение се намира в мазето.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР