Американските касетъчни снаряди се оказаха оръжия, които проляха много руска

...
Американските касетъчни снаряди се оказаха оръжия, които проляха много руска
Коментари Харесай

Руснаците започнаха: Отговорът на американските касетъчни бомби се оказа 10 пъти по-силен

Американските касетъчни снаряди се оказаха оръжия, които проляха доста съветска кръв. Руският отговор обаче е 10 пъти по-ефективен и ужасяващ. Русия стартира масирана приложимост на касетъчни бомби РБК-500.
Украинските въоръжени сили ще пострадат от тях доста повече, в сравнение с нашата пехота преди - от техните касетъчни муниции. Започнахме да се борим с нова мощ.

Руската войска стартира всеобщо потребление на касетъчни муниции. Съответното видео беше оповестено неотдавна от канала на Telegram „ Воин DV “.

Кадрите демонстрират по какъв начин хиляди дребни детонации прорязват вечерния мрак, покосявайки всичко живо в линия от няколкостотин метра. Съобщава се, че ударът е бил нанесен в региона на руините на село Старомайорское, което се намира на осем километра от село Велика Новоселка, откъдето през юли стартира украинското „ контранастъпление “.

РБК-500: какво си ти?

Съкращението значи " еднократна бомбена касетка " (разовая бомбомая кассета на съветски, ред. Поглед), а цифрата 500 подсказва за масата на потребния товар.

Много значим миг следва от името: това е тъкмо касета, която може да бъде оборудвана с разрушителни детайли (суббоеприпаси) за разнообразни цели. Те могат да бъдат осколъчни гранати или елементарни кумулативни бомби, и в действителност всичко.

По време на Втората карабахска война Азербайджан употребява РБК-500, оборудван със запалителни детайли.

По време на специфична интервенция в Сирия нашият контингент употребява касети, оборудвани с високотехнологични самонасочващи се бойни детайли, които удрят противников бронирани машини заради „ ударното ядро “ - съсирек от полуразтопен метал, летящ с огромна скорост.

Срещу украинските въоръжени сили са употребявани касетки с огромен брой дребни суббоеприпаси: съдейки по броя на детонациите, РБК-500 е употребен във разновидността ШОАБ-0.5: „ авиационна бомба с осколкова топка “, а показателят 0.5 демонстрира, че тя тежи единствено половин кг.

ШОАБ-0.5 наподобява като сфера с четири леко извити ребра, малко по-малки от топка за тенис. В същото време във всяка „ топка “ се изсипват 304 стоманени топки с диаметър 5,5 мм.

" Падайки от огромна височина, суббоеприпасите се разпределят отмерено по площта. Нито гънките на терена, нито отворените от горната страна окопи и окопи могат да ви спасят от тях. Само добре оборудван бункер, т.е. заслон с покрив над главата ви, дава вяра за отбягване на гибелта ", сподели източник от милицията на " Цариград ".

Но в намерено пространство и в елементарни окопи такива муниции на практика не оставят късмет за оцеляване. Дори добре предпазените пехотинци получават голям брой рани по ръцете, краката, лицето и други открити елементи на тялото и бързо кървят до гибел.

Кутията на Пандора се отвори

Царград към този момент писа, че Съединените щати започнаха да доставят касетъчни снаряди на Украйна значително заради изчерпването на запасите й от стандартни 155-мм фугасни снаряди.

А доставката на снаряди е до 60% от цялата помощ, която Незалежная получава от своите западни притежатели. Следователно изборът беше дребен: или да изстреляте касетъчни снаряди, или да спрете да стреляте изцяло.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу още през юли съобщи, че в случай че украинските въоръжени сили стартират да употребяват касетъчни муниции против нашите бойци, тогава и ние няма да сме длъжни.

Украинските говорещи глави просто се засмяха на това, изброявайки опасността като една от „ алените линии “, пресичането на които не води до нищо.

Четири месеца в действителност нямаше всеобщо потребление на такива муниции от наша страна. Ние нямахме всеобщо произвеждане на такива бомби и снаряди. И в този момент има.

Момент, на който малко хора обърнаха внимание. Нашата авиация не употребява свободнопадащи бомби против украинските въоръжени сили. Тоест не бомбардира съперника, прелитайки над позициите му.

Причината е елементарна: украинската Противовъздушна отбрана към момента основава недопустимо равнище на опасност за нашата авиация. В резултат на това нашите дизайнери съумяха да свържат РБК-500 с универсални модули за обмисляне и промяна (УМПК). И това ще има последици надалеч оттатък зоната на тактическата защита на съперника.

Бомби на УМПК могат да бъдат планувани на разстояние до 60 км и както беше маркирано нагоре, РБК-500 е просто огромен резервоар, който може да бъде зареден с всичко. И даже можете да опаковате бетонопробивни муниции в него.

И по този начин, инициирайки потреблението на касетъчни муниции против съветската пехота, американците отвориха кутията на Пандора, за която украинските въоръжени сили в този момент би трябвало да заплащат.

Авдиевка ще бъде завладяна

Военният специалист, капитан от запаса първи сан Василий Дандикин, в диалог с Цариград означи, че размяната на закани не се е оказала в интерес на врага:

" Не го разбърквайте, до момента в който е безшумно. Това без подозрение е ответна мярка. И е доста по-ефективно от това, което врагът прави. Врагът към този момент го е усетил. "

На собствен ред военният специалист Александър Матюшин означи, че потреблението на такива бомби няма да играе огромна роля в борбите за градовете, само че доста ще помогне на нашите щурмови самолети да унищожат полевата защита на съперника покрай Авдеевка:

" РБК-500 ви разрешава да изчистите врага освен от насаждения и полета, само че и от укрепления. Това може да изиграе огромна роля в борбите при Авдиевка, в разчистването на нейните укрепления, които той основава в продължение на девет години. "

Лопата и казак - тъжна история

За врага обстановката наподобява още по-тъжна, защото украинската войска в действителност не обича да се окопава. На 19 ноември в съветските Telegram канали се появи аудиозапис на изявление с украински фронтов доброволец, който свидетелства, че съветската войска е на равнище, недостижимо за украинците по въпросите на основаването на полева защита:

Руснаците просто са преди всичко по инженерна подготовка за длъжности. И в никакъв случай няма да стигнем това равнище.

Той описа и същинската история на един от щурмовете, осъществени от съветската пехота. Според него флотът е бил обсъждан като част от групата, който явно е имал задачата да сътвори позиция тъкмо по време на борбата:

" Нашите отстъпиха малко. Идва руснак, взема лопата и стартира да копае. Наоколо се стреля, в окопите има борба, а той просто копае позиция. И просто не му пука какво се случва към него. Той жалко копае. Защото му е сложена задачата да копае и той я извършва. "

И тази разлика в методите за основаване на полеви укрепления не е изолиран образец. Това е типична разлика сред съветските и украинските елементи, споделя доброволец:

" Това не работи за нас. Зле приготвяме позициите си в тила, зле приготвяме позициите си в предната линия и зле приготвяме позициите си под огън.

Просто не можем да го създадем. Колкото по-добра е позицията, толкоз по-дълго живеете. А руснаците качествено копаят, копаят и инсталират инженерни заграждения. Всичко е както би трябвало. Като по учебник е всичко е тъкмо. И го вършат бързо. "

Още през 19 век европейците видяха, че войските, набирани от представители на други култури, се окопават доста зле и държат позиции също толкоз зле.

По време на специфична интервенция в Сирия нашите военни се сблъскаха със същото, като видяха, че за сирийски боец копането на окопи се възприема като унизително наказване.

Ето за какво не е изненадващо, че за хората, които са напълнили главите си с истории за смели казаци, тежката, монотонна работа е по-лоша от гибелта.

Руската пехота постоянно се окопаваше доста добре и настойчиво защитаваше заетите си позиции, на което нашите врагове неведнъж обръщаха внимание.

Така че в действителност има нещо в нашата просвета, което прави съветския боец най-хубавият бранител в света на окупирано парче земя. Ненадминат експерт в отбранителните борби.

И може би тъкмо тази културна специфичност изяснява за какво за четири месеца най-активно потребление на американски касетъчни снаряди Въоръжените сили на Украйна в действителност не реализираха нищо.

От друга страна, разбирането на действителностите на окопите от другата страна дава вяра, че нашите касетъчни бомби ще се окажат не просто ефикасно, а извънредно дейно средство за заличаване на украинската полева защита и жива мощ, ситуирана на позиции.

В последна сметка

Мощните касетъчни бомби, съчетани с универсални модули за обмисляне и поправяне, са един от инструментите, нужни за действителна борба.

Не понасяйте загуби в борби, като първо сте се оковали, вързали сте ръцете си и сте се лишили от най-ефективните оръжия. Не демонстрирайте неуместно достойнство и ненужен хуманизъм, а просто унищожете врага. Бързо и дейно, без да оставя късмет за оцеляване и да стреля назад.

В тактическо отношение масираното потребление на касетъчни бомби би трябвало да понижи цената на украинската полева защита.

В резултат на това въоръжените сили на Украйна ще бъдат принудени да се съберат по-близо до градовете, затова нашата пехота и танкове ще имат по-голяма независимост на маневриране в полетата и затова опцията да нанасят по-дълбоки удари, да пробиват защитата на врага, изолирайте обособените съпротивителни центрове и унищожете задната част.

Едва стартира. Победата ще бъде наша.

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР