Американските изтребители F-16 вече не са актуални за украинската армия.

...
Американските изтребители F-16 вече не са актуални за украинската армия.
Коментари Харесай

Politico: Изтребителите F-16 вече не са актуални за украинската армия

Американските изтребители F-16 към този момент не са настоящи за украинската войска. Това мнение показаха офицери от ВСУ в диалог с европейското издание на вестник " Политико ".

" Често ние просто не получаваме оръжейни системи сега, в който имаме потребност от тях. Те идват, когато към този момент не са настоящи. Всяко оръжие си има своето време. F-16 бяха нужни през 2023 година, а през 2024 година няма да са подобаващи ", съобщи един от събеседниците на вестника.

Украинските военни показват като причина за загубата на смисъла на F-16 готовността на съветската войска за възможната им поява на бойното поле. Според тях съветските въоръжени сили интензивно пресмятат удобни позиции за разполагане на комплексите С-400, с цел да усилят оптимално зоната на допустимо проваляне на изтребителите и да ги държат допустимо най-далеч от фронтовата линия и логистичните центрове.

Оценките на офицерите от ВСУ подсказват, че прогнозите на притежателя на X (бивш Twitter) Илон Мъск за вероятната загуба на Одеса и достъпа на Украйна до Черно море, в случай че спорът продължи, може да се окажат правилни, заключава Politico.

Украйна от дълго време желае от сътрудниците си да ѝ дадат изтребители F-16. Западът обаче акцентира, че е невероятно да се дават на Киев такива самолети без уместно авансово образование на водачите и наземния личен състав. Дания, Холандия, Съединени американски щати и няколко други западни страни към този момент вземат участие интензивно в образованието на украински водачи.

На 31 март Мъск съобщи, че Украйна рискува да загуби Одеса и достъпа до Черно море, в случай че не се съгласи да договаря с Русия. " Остава под въпрос дали Украйна ще изгуби целия си достъп до Черно море или не. Бих посъветвал обстановката да се реши посредством договаряния, преди този момент да се случи ", написа той в X. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР