Американските изтребители F-16 вече не са актуални за нуждите на

...
Американските изтребители F-16 вече не са актуални за нуждите на
Коментари Харесай

F-16 вече не са актуални за нуждите на украинската армия

Американските изтребители F-16 към този момент не са настоящи за потребностите на украинската войска. Това мнение показаха офицери от украинските въоръжени сили в диалог с европейското издание на вестник Politico, представен от ТАСС.

Те показват, че Украйна не получава оръжейни системи сега, в който има потребност от тях . Всяко оръжие има своето време. F-16 бяха нужни през 2023 година, само че през 2024 година те няма да са подобаващи, означават военните.

Военните акцентират, че с оглед обстановката на фронтовата линия Украйна в този момент се нуждае от снаряди, гаубици и ракети.

Украинските военни дефинират готовността на съветската войска за възможното появяване на F-16 на бойното поле като причина самолетите към този момент да не са от такова голямо значение.

Според тях съветските въоръжени сили интензивно пресмятат преференциални позиции за разполагане на системи С-400, с цел да усилят оптимално зоната на допустимо заличаване на изтребители и да ги държат допустимо най-далеч от фронтовата линия и логистичните центрове.

Украйна от дълго време моли своите сътрудници да й дават изтребители F-16 . Западът обаче акцентира невъзможността да достави Киев с такива самолети без подобаваща предварителна подготовка на водачите и наземния обслужващ личен състав. Дания, Холандия, Съединени американски щати и няколко други западни страни започнаха образование на украински водачи.

Очаква се военновъздушните сили на Украйна да получат първия транш от дузина самолети през юли, откакто украинските водачи бъдат подготвени и летищата на страната са готови.
 Кулеба: F-16 ще се появят в небето на Украйна в средата на лятото
Кулеба: F-16 ще се появят в небето на Украйна в средата на лятото

Киев разкри военна тайна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР