Американските изтребители F-16 ще бъдат прехвърлени в Украйна в краткосрочен

...
Американските изтребители F-16 ще бъдат прехвърлени в Украйна в краткосрочен
Коментари Харесай

Украйна скоро ще получи изтребители F-16, преговаря и за други западни модели

Американските изтребители F-16 ще бъдат трансферирани в Украйна в кратковременен проект, сподели украинският министър на защитата Рустем Умеров в ефира на националния телемаратон, който се транслира в You Tube канала Rada, оповестява уеб сайтът Гордон.  
 
" В кратковременен проект ще получим F-16. В средносрочен проект, за 2027-2030 година, също имаме проекти. Няма ограничавания за прехвърлянето на технологии и потреблението на разнообразни платформи, системи и оръжия ", сподели военният министър на Украйна.
 
Според него Украйна в този момент интензивно се готви да получи самолети F-16. Работи се по подготовка както на инфраструктурата, по този начин и на техническото съоръжение. В същото време се образоват водачи и механически личен състав: " Работата върви, скоро ще ги получим... ".
 
Рустем Умеров въпреки всичко не се ангажира с съответна дата. От дълго време Украйна приканва западните си сътрудници да ѝ дават съвременни западни изтребители, тъй като без въздушно предимство, както се видя и по време на лятната контраатака, съветската войска няма да бъде победена.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР