Американските издания припомнят изумителната история на две сестри, които били

...
Американските издания припомнят изумителната история на две сестри, които били
Коментари Харесай

Сестри били разделени при раждането, но се случило нещо изумително... СНИМКИ

Американските издания напомнят изумителната история на две сестри, които били разграничени при раждането, отраснали са на разнообразни места, само че провидението ги събира по чудодеен метод.

Кейти Олсън

Кейти Олсън е родена в Тампа, щата Флорида. Тя прекарва по-голямата част от живота си в Средния Запад, израснала е в Айова. Кейти била възпитана заобиколена от любовта на приемните си родители, само че животът й в детството не бил напълно елементарен.



Кейти има лека форма на церебрална парализа. Тя прекарва по-голямата част от детството си в медицински процедури. Въпреки това, родителите й я дефинират като постоянно сдържана, буйна и любознателна. Никога не е хрумвало на някого, че любознанието на Кейти в последна сметка ще я докара до такова жизненоважно изобретение, което да преобърне всичко, което знае.

Преместване

Както доста младежи в Съединени американски щати и по света, Кейти мечтаела да се реалокира в Ню Йорк, когато стане на малко повече години. И в последна сметка тя направила тъкмо това, за което мечтаела, опаковала нещата си, напуснала Айова и почнала нова глава в живота си.

И също както доста младежи, Кейти преследвала личната си цел. Искала да бъде комедиант и артист. И както се оказало, Кейти почнала да прави сполучливи стъпки към тази фантазия и взела участие в комедийни шоута. Но след известно време Кейти трансформира желанията си.



Дългогодишна фантазия

С всички тези истории, които Кейти употребила по време на комедийните си осъществявания, в нея се възродила пристрастеността, която тя постоянно имала: да написа. Младата жена постоянно е желала да бъде публицист, тъй че най-сетне стартира да преследва остарялата фантазия.

Единственият проблем бил, че Кейти към този момент била надхвърлила тридесет и трябвало да откри такава обучителна стратегия за писатели, която да й разрешава да комбинира образованието си с към този момент открития си метод на живот в Ню Йорк.

Тя решила да кандидатства за няколко стратегии и да види какво ще се случи. Кейти обаче в никакъв случай не би предположила, че следването й ще я научи освен по какъв начин да написа, само че и да й разкрие остаряла фамилна загадка.



Новият университет

Кейти кандидатствала за няколко стратегии за креативно писане и в последна сметка била призната в Колумбийския университет и се записва в часовете си за идващия учебен срок.

Един подобен клас бил writing W3680, клас за креативно писане. Със учебен срок, цялостен с планувани часове, тя в никакъв случай не би предположила, че този курс, по-специално, ще докара до някои шокиращи вести. Вълнуващият първи ден няма да бъде като нито един от първите дни в някой от другите й класове.



Първи ден

През януари 2013 година Кейти отива в университета в Колумбия. Тя нямала визия, че животът й е на път да се промени. За нея това бил просто елементарен първи образователен ден, изпълнен с неловки срещи и свежи образователни стратегии.

В класа по креативно писане професорът помолил студентите да опишат за себе си. Една от първите, които се изказали, била съученичка на име Лизи, която се записа за курса единствено преди няколко минути.

Но щом почнала да приказва, Кейти била шокирана от чутото.

В другия завършек на класа Лизи Делгадо обяснила, че има дребна щерка, която отглежда със брачна половинка си. Тя разказала на класа всичко за това по какъв начин е израснала в Берген, Ню Джърси. Подобно на Кейти, Лизи също била на трийсет и през целия си живот се стремяла да написа.



Тя разказала на класа за близкото си семейство, за любовта си към приемните родители и за татко си, който работи като ефирен продуцент на вести, само че колкото повече говорела, толкоз повече осъзнавала, че съученичката й в другия завършек на стаята се държи малко необичайно.

Шокираща вест

В другия завършек на класа Кейти безусловно полудяла. Лизи шеговито споделила пред медиите доста години по-късно: „ Изглежда, че Кейти имаше паническа офанзива “ И това било правилно, Кейти била шокирана от всичко, което чула, изключително откакто Лизи загатнала, че е осиновена.



Семейна история

Въпреки че била изцяло щастлива и удовлетворена от приемното си семейство, Кейти е проучвала своето минало и биологичното си семейство и се посветила на това да научи колкото се може повече.

В хода на своите проучвания тя разкрила, че нейната биологична майка може да е родила друго бебе тъкмо преди раждането на Кейти. Любопитството я накара да потърси някои детайлности за евентуалния си биологичен брат или сестра. Чрез обществените мрежи тя в последна сметка намерила жена, която била сигурна, че може да бъде момичето, което търси.



От обществено наличната информация тя съумяла да разбере, че дамата е израснала в Ню Джърси. Кейти също беше сигурна, че тази жена учи в Колумбийския университет, макар че нямала визия в каква стратегия влиза.



Дори и с цялата информация, която намерила в Интернет и това, което Лизи споделила за себе си, Кейти не можела да бъде сигурна дали предчувствията й са правилни или са просто голяма неточност. Тогава Кейти извикала "Мисля, че сме сестри " и изумила Лизи. По-късно разплитайки фамилната си история, те разбрали, че в действителност те са разграничени при раждането сестри, които ориста е събрала още веднъж.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР