Американските инвестиции в България са в размер на 4 млрд.

...
Американските инвестиции в България са в размер на 4 млрд.
Коментари Харесай

Американските инвестиции в България са над 4 млрд. лв.


Американските вложения в България са в размер на 4 милиарда лева (ДМА), а чистите доходи от продажби – 7 милиарда лева Създадените работни места са 28 хиляди Това уточни Петър Иванов, изпълнителен шеф на обичайна годишна среща сред Американската комерсиална камара и държавното управление. Данните са от 1990 година до края на 2016 година и вследствие на особено изследване с присъединяване на Института за пазарна стопанска система и са 2,5 пъти повече от публично посочените до момента. Америка е шестата страна главен вложител, уточни Иванов, като акцентира, че вложенията са в четири съществени бранша, измежду които преработваща индустрия, телекомуникации, енергетиката и селското стопанство. В два от секторите – телекомуникации и енергетика вложенията надвишават 24 %. Според Иванов измежду членовете на Американската комерсиална камара към този момент се разисква залагане на вложения и развиване на още два бранша – цифровата стопанска система и развиването на технологиите.
Инвестициите на американските компании, членуващи в Американската комерсиална камара са един от методите да допринесем за развиването на страната, уточни Иванов. Той обърна внимание на развиването на комерсиалните връзки на равнище Европа - Съединени американски щати, като обърна внимание на завръщането на разговора след срещата на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и президента на АСА Доналд Тръмп. Бизнесът не обича комерсиалните бариери, уточни още Иванов.

Двете съществени тематики на срещата тази година са точно американските вложения, привличането и задържането на фрагменти.

През последните 23 години Американската комерсиална камара стана водеща благодарение на Американското посолство в България, обърна внимание в изявлението си посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин. Той акцентира и на вложенията в корпоративна обществена отговорност от страна на американските компании. Фондация Америка за България вложи повече от 25 млн. $, сподели той.
Премиерът Борисов от своя страна стартира с разграничение на вложенията, като акцентира на смисъла от инвестиции точно в фабрики и човешки капитал.

Очаквайте детайлности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР