Американските граждани, пътуващи до Колумбия, са предупредени да не използват

...
Американските граждани, пътуващи до Колумбия, са предупредени да не използват
Коментари Харесай

„Не използвайте приложения за запознанства“: 8 „подозрителни“ смъртни случая на туристи

Американските жители, пътуващи до Колумбия, са предизвестени да не употребяват приложения за запознанства в страната след " подозрителната гибел " на осем американски туристи в границите на два месеца.

Посолството на Съединени американски щати в Богота съобщи, че някои от жертвите са били дрогирани и ограбени, откакто са се срещнали с хора от тези приложения, написа Би Би Си, представени от БТВ.

Инцидентите постоянно са се случвали в градове като Меделин, Картахена и Богота, където има доста туристи от Съединени американски щати.

На пасажерите се предлага да заобикалят изолирани места като хотелски стаи.

Престъпниците употребяват приложенията, с цел да примамят жертвите на публични места като заведения за хранене и питейни заведения, където могат да бъдат нападнати, ограбени и даже убити, от време на време от индивида, с който са се срещнали, предизвестява посолството.

През последните три месеца на 2023 година броят на грабежите на задгранични гости се е нараснал с 200%, а смъртните случаи - с 29%, в това число осемте американци, починали сред 1 ноември и 31 декември.

Една от тези жертви е 50-годишният американски комедиант и деятел Ту Гер Ксионг - американец от азиатски генезис, живеещ в Минесота. Той е бил на отмора в Колумбия в края на ноември, когато е похитен и погубен, откакто се среща с жена онлайн и се среща с нея.

Ксионг е бил похитен и смъртоносно намушкан с нож повече от 10 пъти от група мъже.

Броят на задграничните жертви на този тип закононарушения може да е по-голям, в сравнение с допускат данните.

" За този тип закононарушения нормално не се оповестява задоволително, защото жертвите се срамят и не желаят да продължат правосъдния развой ", обявиха от посолството.

Предупреждава се, че е по-вероятно да бъдат убити тези, които се опитат да окажат опозиция или да дадат отпор на опит за обир.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР