Американските филмови компании Disney, Warner Bros. и Sony Pictures Entertainment

...
Американските филмови компании Disney, Warner Bros. и Sony Pictures Entertainment
Коментари Харесай

Disney, Warner и Sony се оттеглят от Русия

Американските кино компании Disney, Warner Bros. и Sony Pictures Entertainment оповестиха, че ще спрат филмите си за Русия в отговор на нашествието в Украйна и произлизащата от нея филантропична рецесия.

Walt Disney Co разгласи в понеделник, че стопира разпространяването на своите филми в съветските кина, като се стартира с идното издание на Pixar I`m Blushing. WarnerMedia добави, че няма да се излъчва и " Батман " по съветските екрани тази седмица.

Предвид продължаващите военни дейности в Украйна, Sony Pictures ще анулира плануваните министър председатели в Русия, в това число на кино лентата Morbius, посочи представител на Sony Pictures Entertainment.

От Disney допълват, че ще следи обстановката и разгласи, че си сътрудничи с партньорски неправителствени организации за даване на филантропична помощ в светлината на огромната бежанската рецесия.

Руската федерация е значим пазар за Холивуд. През предходната година приходите от него възлизат на 601 млн. $, което съставлява 2,8% от общите доходи, които са за 21,2 милиарда $, по данни на компанията за цифров пазарен разбор Comscore.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР