Американските борсови индекси S&P 500 и Nasdaq Composite завършиха с

...
Американските борсови индекси S&P 500 и Nasdaq Composite завършиха с
Коментари Харесай

S&P 500 и Nasdaq Composite продължиха печелившите си серии

Американските борсови показатели S&P 500 и Nasdaq Composite приключиха с леки покачвания в сряда, надграждайки дългите си печеливши серии.

Широкият показател и софтуерният се повишиха с по 0,1%, отбелязвайки надлежно осми и девети следващ ден на зелено. За Nasdaq Composite това е най-дългата печеливша серия от две години.

Dow Jones Industrial Average се намали с 0,1%, или 40 пункта.

Търсенето на държавни облигации на Съединени американски щати мина още един тест, подложен от Уолстрийт, като не даде на трейдърите никаква причина да се отдръпват от фондовия пазар, отбелязва The Wall Street Journal.

Търгът на 10-годишни съкровищни облигации за 40 милиарда $ беше по-добре признат от вложителите, в сравнение с мнозина чакаха единствено преди седмици. В сряда референтната рентабилност, която пада, когато цените на облигациите се повишат, се намали от над 5% в края на предишния месец и 4,570% ден по-рано до 4,522%.

Междувременно продължаващите доклади за корпоративните облаги изпратиха някои акции нагоре, до момента в който други потънаха.

Стойността на платформата за игри Roblox скочи с 12% - най-хубавият ѝ ден от февруари, откакто компанията регистрира нарастване на приходите.

На другия полюс бяха акциите в бранша на биотехнологиите. Biogen падна с 5,7%, до момента в който вложителите чакат прогрес по стартирането на лекарството за Алцхаймер Leqembi. Moderna се намали с 3,1%.

Акциите в бранша на медиите и развлеченията се движеха и в двете направления. Японският производител на видеоигри Nintendo скочи с 3,4%, откакто съобщи, че възнамерява да надгради триумфа си с блокбъстъра " Super Mario Bros. " с филм, основан на „ Легендата за Зелда “. Компанията също по този начин усъвършенства финансовите си прогнози за цялата година.

Междувременно Warner Bros. Discovery падна с 19%, претърпявайки най-лошото си показване от повече от година. Компанията заяви, че стрийминг бизнесът ѝ е изгубил клиенти, а спадът в рекламата е натежал върху кабелните ѝ мрежи.

В други кътчета на пазара Robinhood се срина с 14%, откакто регистрира по-слаби от предстоящото доходи. Брокерската компания е изгубила над половината от приходите си от крипто търговия, а дейните ѝ консуматори са намалели доста, което докара до най-големия еднодневен процентен спад в акциите ѝ от една година.

Технологичният колос Microsoft добави 0,7%, достигайки нов връх от $363,20.

На стоковите пазари цените на суровия нефт продължиха спада си, откакто нови данни алармираха за намаляващо световно търсене. Фючърсите на суровия West Texas Intermediate паднаха с 2,6% до $75,33 в сряда.

Водещите европейски фондови борси закриха вчерашната комерсиална сесия най-вече положително, като вложителите осмисляха резултатите на голям брой значими компании, с цел да преценяват накъде да насочат парите си, обобщава CNBC.

Паневропейският показател Stoxx 600 записва растеж от 0,3%, като най-печеливши бяха автомобилните компании и сдруженията за търговия на дребно, добавили 1,1%. Комуналните компании спадаха със същия %.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР