Американските борсови индекси Dow Jones и S&P 500 достигнаха до

...
Американските борсови индекси Dow Jones и S&P 500 достигнаха до
Коментари Харесай

Борсовите индекси в САЩ с нови рекорди

Американските борсови показатели Dow Jones и S&P 500 доближиха до нови рекордни стойности, предават международните организации.

В края на вчерашната търговия Dow Jones се увеличи с 0,95% до 26 656 пункта. FoxNews удостовери, че това е стотният връх на Dow Jones от встъпването в служба на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп.

S&P 500 се увеличи с съвсем 0,8% до рекордните 2 930,75 пункта.

NASDAQ, който се дефинира от търговията с акции на високотехнологичните компании, прибави 0,98% към цената си и доближи 8 028,23 пункта, което обаче не съставлява връх.

FoxBusiness счита, че тези индикатори са резултат от позитивната реакция на вложителите на позитивните данни за положението на американската стопанска система. Броят на заявките за получавана на помощи за безработица е на най-ниското си ниво от 1969 година, прецизира БГНЕС.

Президентът Тръмп към този момент неведнъж насочи изказвания, че икономическият напредък в Съединени американски щати е негова заслуга. В четвъртък по време на визитата в Лас Вегас (щата Невада), където се срещна със свои последователи, американският държавен глава за следващ път означи, че растежът на борсовите знаци е резултат от дейностите на неговата администрация. Той прибавим, че в случай че демократите завоюват болшинство в Конгреса на Съединени американски щати след междинните избори през ноември, то сегашните стопански индикатори ще се намалят двойно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР