Американските бази в Афганистан, ОАЕ и Катар, както и самолетоносачите

...
Американските бази в Афганистан, ОАЕ и Катар, както и самолетоносачите
Коментари Харесай

Иран: Базите на САЩ в Афганистан, ОАЕ и Катар, както и самолетоносачите им, са в обсега на ракетите ни

Американските бази в Афганистан, ОАЕ и Катар, както и самолетоносачите в Залива са в обсега на иранските ракети, заяви командващият на Военно-космическите сили на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война - най-елитната част от иранските въоръжени сили, представен от Ройтерс.

"Те са в обсега на нашите ракети и ние можем да нанесем удар по тях, в случай че те (американците) подхващат дейности ", сподели военачалник Амирали Хаджизаде, представен от организация Тасним. Той посочи, че гвардейците са подобрили прецизността на своите ракети и уточни по-конкретно, че в този момент те са способни да нанесат удар по Военновъздушни сили базите "Ал Удейд " в Катар, "Ал Дафра " в ОАЕ, както и по базата на американските войски в Кандахар, Афганистан.

През октомври Хаджизаде съобщи, че Иран е нараснал обсега на своите противокорабни ракети и в този момент е в положение да поразява противникови цели на разстояние 700 км.

Отношенията сред Съединени американски щати и Иран се изостриха след идването на власт в Съединени американски щати на Доналд Тръмп. Новият президент нееднократно упрекна Техеран в дестабилизация на ситуацията в района и в поддръжка за интернационалния тероризъм. През май т.г. той разгласи, че Съединени американски щати излизат от интернационалното съглашение за ограничение на нуклеарната стратегия на Иран с аргумента, че то не постанова ограничавания върху неговата ракетна стратегия, нито върху поддръжката на Техеран за неговите протежета в Сирия, Йемен, Ливан и Ирак.

Иранското държавно управление отхвърля да договаря с Вашингтон за своите военни благоприятни условия и арсенали и в частност за нуклеарната си стратегия, ръководена от революционните гвардейци, с аргумента, че тя е чисто отбранителна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР