Американските авиокомпании се връщат към рентабилност по-бързо от европейските благодарение

...
Коментари Харесай

Американските авиокомпании се възстановяват, европейските все още отчитат загуби

Американските самолетни компании се връщат към доходност по-бързо от европейските с помощта на великодушната държавна помощ, доста по-големия вътрешен пазар и релативно бързия имунизационен развой. Три от четирите водещи американски превозвача регистрират облага през второто тримесечие. United Airlines, която записва тримесечна загуба, съобщи, че също чака да се върне на плюс през втората половина на годината.

Прогнозите за европейските превозвачи напълно не са толкоз оптимистични. Авиокомпаниите там натрупаха рекордни загуби по време на пандемията, защото търсенето на полети се срина, показва Financial Times. Дан Аткинс от Flightpath Economics установи, че американските самолетни компании пътуват " доста повече " в границите на вътрешния си пазар, до момента в който европейските превозвачи би трябвало да се борят със възбраните по интернационалните граници.

Американската авиационна промишленост се възползва и от милиардите долари директна държавна поддръжка, до момента в който доста водещи европейски превозвачи не получиха никаква профилирана помощ оттатък общите схеми за заплатен отпуск, предопределени за всички промишлености. Главният изпълнителен шеф на American Airlines Дъг Паркър твърди, че комбинацията от безплатни средства и заеми с ниска рента, предоставени на промишлеността в Съединени американски щати, са повода за " поразителния триумф ".

Програмата за подкрепяне на заплати, известна като PSP, е разрешила на американските превозвачи да задържат повече служащи по време на пандемията, позволявайки им да усилят потенциала бързо, когато търсенето се върне. " Ако нямахме PSP, нямаше да забележим растеж като настоящия, от 45%, за едно тримесечие, споделя Паркър. Щяхме да гледаме по какъв начин самолетните компании банкрутират. "

Водещата в Съединени американски щати Delta Air Lines регистрира 652 млн. $ чиста облага през второто тримесечие, следвана от нискотарифния транспортьор Southwest Airlines с 348 млн. $. United Airlines регистрира чиста загуба от 434 млн. $, само че разгласи, че при устойчиво търсене ще генерира облаги до края на годината. " Не просто виждаме светлина в края на тунела, ние излизаме от тунела ", споделя изпълнителният шеф на превозвача Скот Кърби пред Financial Times.
Мрачна картина в Европа
В контрастност с оптимистичните прогнози на американските превозвачи, европейските самолетни компании са затруднени от дребните вътрешни пазари и строгите ограничавания за интернационално пътешестване. Тази седмица easyJet регистрира тримесечна загуба в размер на 318 млн. английски лири, като загубите за първите три тримесечия на финансовата година надминаха 1 милиарда английски лири.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР