Американските акции се покачиха в четвъртък, като печалбите на технологичните

...
Американските акции се покачиха в четвъртък, като печалбите на технологичните
Коментари Харесай

Технологичните акции помогнаха на S&P 500 да прекъсне поредицата от загуби

Американските акции се повишиха в четвъртък, като облагите на софтуерните компании и тези на търговците на потребителски артикули помогнаха на S&P 500 да прекъсне тридневната серия на загуби.

Това се случи макар изявлението на Джером Пауъл пред Сената, че Федералният запас евентуално ще увеличи още веднъж лихвените проценти през идващите месеци.

Председателят на Фед загатна „ няколко нараствания “, само че някои трейдъри чакат Фед да увеличи лихвените проценти единствено още един път тази година, показва The Wall Street Journal.

S&P 500 се повиши с 0,4%, а Nasdaq Composite добави 1%, а Dow Jones Industrial Average се намали с близо 5 пункта, или по-малко от 0,1%

При огромните софтуерни компании Amazon.com скочи с 4,3% до $130,15, изтривайки загубите от сряда, когато Федералната комерсиална комисия съобщи, че съди колоса за търговия на дребно по обвинявания, че е присъединил консуматори без единодушие в своята стратегия Amazon Prime.

Tesla се повиши с 2% до $264,61.

Акциите в банковия бранш обаче паднаха на фона на коментара на Пауъл, че Фед работи с кредитори, които е разпознал като изключително изложени на риск, поради скорошния спад при комерсиалните недвижими парцели. Заради рекордните равнища на незаетост в офисите, породени частично от възходящото предпочитание на служащите за отдалечена работа, доста притежатели на офис здания не могат да изплащат своите ипотеки.

KBW Bank Index спадна с 2,3%. Тръстовете за вложения в недвижими парцели също означиха спад. Simon Property Group, най-големият притежател на търговски центрове в Съединени американски щати, завърши деня със спад от 1,5%.

Акциите на Overstock.com скочиха със 17%, откакто компанията сполучливо наддаде за активите на Bed Bath & Beyond за 21,5 милиона $. Търговецът на дребно подаде молба за фалит през април след внезапен спад в цената на акциите му, който попречва напъните му да набере капитал.

Доходността на държавните облигации на Съединени американски щати се увеличи след изявленията на Пауъл, като тази на 10-годишните се повиши до 3,797% от 3,722% в сряда. Доходността нараства, когато цените на облигациите падат.

В Европа показателят Stoxx Europe 600 означи четвъртата поредна сесия на спад, затваряйки надолу с 0,5%. Загубите му се форсираха, откакто последното нарастване на лихвения % на Bank of England хвана някои търговци неподготвени.

Централните банки в Швейцария, Норвегия и Турция също покачиха лихвите в четвъртък.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР