Американски законодатели, които разглеждат нападението срещу Капитолия през 2021 г.,

...
Американски законодатели, които разглеждат нападението срещу Капитолия през 2021 г.,
Коментари Харесай

Призовават Тръмп да даде показания за ролята си в щурма на Капитолия

Американски законодатели, които преглеждат нападението против Капитолия през 2021 година, гласоподаваха да призоват някогашният президент Доналд Тръмп да даде показания за ролята си в нападението.  

 

По време на съвещание двупартийната комисия, която проверява офанзивата oт 6-и януари гласоподава единомислещо да призове Тръмп. Председателят на комисията Бени Томсън уточни, че следствието би трябвало да прегледа доказателствата в цялостния подтекст и че Тръмп би трябвало да даде отговори за дейностите си, тъй като е бил в центъра на събитията.  

 

Бившият президент е малко евентуално да се съобрази с призовката. Той реагира на новината като попита за какво комисията не го е поканила преди месеци. За Тръмп работата на комисията цели да разсее грешките на демократите при ръководството на страната. Призовката се чака да бъде издадена в идващите няколко дни и, в случай че Тръмп не се съобрази с  нея може да се изправи пред престъпни обвинявания.  

 

В четвъртък на съвещанието по следствието на лишилото човешки животи нахлуване бяха показани нови доказателства. Сред тях – съществуването на информация за създалата се заплаха, както и признанието на Тръмп отвън общественото пространство, че е изгубил от Джо Байдън.

 

В общественото пространство Тръмп отхвърли да признае загуба от Байдън.

 

 

Източник БНР 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР