Американски войски ще останат в Сирия „дотогава, докато ирански войски

...
Американски войски ще останат в Сирия „дотогава, докато ирански войски
Коментари Харесай

Войски на САЩ ще има в Сирия, докато има ирански войски извън Иран

Американски войски ще останат в Сирия „ до тогава, до момента в който ирански войски се намират отвън рамките на Иран “, сподели Джон Болтън, консултант на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по националната сигурност. Болтън е в Ню Йорк за присъединяване в събития към 73-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Според данните, които по-рано бяха обявени от Вашингтон, в Сирия се намират окоо 2000 американски военни, най-вече от спецчастите. Те са ситуирани главно в източните региони на страната и си взаимодействат с групировките на локалните кюрди. Вашингтон неведнъж е изразявал мнение за евакуиране на иранските войски от сирия.
През последните месеци от администрацията на САЩК се появяват спорни сигнали за това какви са периодите за престоя на американски военни в Сирия. Тръмп в началото уверяваше, ме Съединени американски щати не се стремят да продължат за неопределен срок своето военно наличие там. В началото на септември обаче в. „ Вашингтон пост “, базирайки се на високопоставени източници от държавния департамент, заяви, че Тръмп се е съгласил с нова тактика, по силата на която се планува безсрочно наличие на американски контингент в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР