Американски войници се прехвърлиха от Сирия в северната иракска провинция

...
Американски войници се прехвърлиха от Сирия в северната иракска провинция
Коментари Харесай

Американски войници се прехвърлиха от Сирия в Ирак

Американски бойци се трансферираха от Сирия в северната иракска провинция Дахук, през граничния пункт Сахела, съобщи Ройтерс.

На публикувани от Ройтерс фрагменти се вижда по какъв начин над 100 бронетранспортьори минават през сирийско-иракската граница, превозвайки американски бойци. Представител на силите за сигурност на иракските кюрди също съобщи пред организацията, че американските сили минават на територията на самостоятелния район Иракски Кюрдистан.

Прехвърлянето на бойците от Сирия в Ирак е част от изтеглянето на американските сили от Сирия. Американският президент Доналд Тръмп разгласи този месец решението си да изтегли от Северна Сирия всички ситуирани там хиляда американски военнослужещи. Американският министър на защитата Марк Еспър съобщи в събота, че съвсем всички изтеглящи се от Сирия американски бойци се чака да бъдат ситуирани в Западен Ирак, където да продължат битката с терористичната организация " Ислямска страна " и да допринесат за сигурността на Ирак, напомня Ройтерс.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР