Американски войници са арестували двама известни бойци от Ислямска държава,

...
Американски войници са арестували двама известни бойци от Ислямска държава,
Коментари Харесай

Войници от САЩ арестували двама от Ислямска държава, държани от кюрдите в Сирия

Американски бойци са арестували двама известни бойци от " Ислямска страна ", взели участие в снимани на видео изтезания на западни заложници, съобщи Ройтерс.

Според публични представители, представени от " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост ", Ел Шафи ел Шейх и Александа Коти са от групата английски джихадисти " Бийтълс ", прочула се с убийствата на заложници от западни страни.

Досега двамата мъже са били пленници на ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили, само че кюрдите са ги предали на американците заради опасения, че няма да могат да ги опазят поради идната турска инвазия в Северна Сирия. Един от източниците, поискали анонимност, е споделил, че двамата са трансферирани в Ирак. От Пентагона няма публично удостоверение.

Сред хората, избити от групата " Бийтълс ", е американският публицист Джеймс Фоли. Неговата екзекуция беше снимана на видео и клипът публикуван от джихадистки уеб страници.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подлага на критика европейските страни, че отхвърлят да одобряват в свои затвори хванатите в Ирак и Сирия техни жители, сражавали се за " Ислямска страна ". Според Тръмп, в случай че тези бойци бъдат освободени, те ще избягат в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР