Американски военни самолети с хуманитарна помощ за Венецуела пристигнаха в

...
Американски военни самолети с хуманитарна помощ за Венецуела пристигнаха в
Коментари Харесай

Американски военни самолети с хуманитарна помощ кацнаха в Колумбия

Американски военни самолети с филантропична помощ за Венецуела дойдоха в колумбийския граничен град Кукута, съобщи BBC, представена от БГНЕС.
Помощта се складира по искане на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, който се прогласи предишния месец за краткотраен президент.
Президентът Николас Мадуро твърди, че помощта е част от американски скрит план.
Гуайдо показва, че венецуелски доброволци ще пренесат помощите през границата на 23 февруари.
В изявление на конференция в Кукута, ръководителят на Американската организация за интернационално развиване, Марк Грийн, съобщи, че помощта е поискана от господин Гуадо, тъй като Венецуела е притисната от възходящата филантропична рецесия.
" Децата гладуват и съвсем всяка болница във Венецуела изпитва сериозен дефицит на медикаменти ". Той сподели, че рецесията е достигнала районни размери, с три милиона венецуелци имигрирали в прилежащи страни в търсене на храна и медикаменти.
" Днес стоим на фронтовата линия на едно от най-големите разселения на хора в историята на Латинска Америка ".
Представител на Хуан Гуайдо съобщи, че в Бразилия и Карибите са открити повече пунктове за събиране на помощи. Той сподели, че тази седмица ще се проведат срещи с бразилското държавно управление, с цел да се провеждат детайлности за складовите пространства в бразилския щат Рорайма на границата с Венецуела.
Представителят добави, че в Маями ще бъдат складирани помощи, които ще бъдат изпратени на холандската територия Кюрасао при започване на идната седмица.
Остава неразбираемо дали помощта ще бъде позволена до Венецуела.
Президентът Никола Мадуро назова интервенцията " шоу, режисирано от Съединени американски щати ", и отхвърля да има рецесия. В петък той подреди на военните да останат в цялостна бойна подготвеност против това, което той разказва като " военни проекти " на Съединени американски щати.
Гуайдо, който е приет от Съединени американски щати и множеството западни държавни управления за краткотраен президент на Венецуела, съобщи, че стотици хиляди доброволци са се записали, с цел да провеждат бригади, които да оказват помощ за преместване на помощите в страната.
Той наново се е обърнал към венецуелските военни с апел да разрешат помощта да премине на територията на страната, само че не е ясно дали те ще го създадат.
" Посланието, което би трябвало да доближи до въоръжените сили, е, че те имат една седмица, с цел да постъпят вярно ". Той дефинира 23 февруари като дата за напредване на филантропичната помощ.
Втори транспортен аероплан с помощи дойде малко след първия, като управляващите обявиха, че още самолети ще се приземят в идващите дни.
Длъжностни лица в Кукута означиха, че през идващите часове и дни в Колумбия ще идват още полети с филантропична помощ.
В изказване се споделя, че медицински консумативи и медикаменти, предопределени за лечебните заведения, ще дойдат при започване на идната седмица.
Мостът сред Венецуела и Колумбия остава блокиран от венецуелската страна от контейнери за превозване.
Британският милиардер Ричард Брансън провежда поп концерт на 22 февруари в Кукута, който ще се излъчва онлайн в интернет, с цел да събере средства за още филантропична помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР