Американски военни кораби редовно провеждат операции в Азиатско-Тихоокеанския регион, включително

...
Американски военни кораби редовно провеждат операции в Азиатско-Тихоокеанския регион, включително
Коментари Харесай

Пентагонът: Военни кораби на САЩ законно провеждат операции в Южнокитйско море

Американски военни кораби постоянно организират интервенции в Азиатско-Тихоокеанския район, в това число в Южнокитайско море, в сходство с интернационалното право и тези маневри ще продължат, сподели Пентагонът, представен от ТАСС.

" Силите на Съединени американски щати всекидневно организират интервенции в Азиатско-Тихоокеанския район, в това число в Южнокитайско море. Всички интервенции се организират в сходство с интернационалното право и демонстрират, че Съединени американски щати могат да правят полети и да се придвижват по море на всички места, където това е разрешено от интернационалното право ", сподели представителят на американското министерство на защитата Кристофър Логан.

Така той разяснява изказването на китайското министерство на защитата, което дефинира прекосяването на два американски военни кораба през вчерашния ден покрай Парацелските острови в Южнокитайско море като съществено нарушаване на суверенитета, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние продължаваме нашите интервенции по гарантиране на свободата на мореплаване, които сме провеждали в предишното според открития ред и ще организираме в бъдеще ", съобщи Логан.

По-рано Ройтерс заяви, като цитира американски представители, че два военни кораба на Съединени американски щати са минали през вчерашния ден на 12 морски благи от Парацелските острови, към които имат искания Китай и други страни от Азиатско-Тихоокеанския район.

Китайското министерство на защитата съобщи, че тези дейности опонират на " съответните китайски и интернационалните закони " и че Съединени американски щати " съществено са нарушили суверенитета на Китай и са навредили на построяването на страгегическо взаимно доверие сред военните сили на двете страни ", показва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР