Американски военни експерти пристигат другата седмица в България. Те ще

...
Американски военни експерти пристигат другата седмица в България. Те ще
Коментари Харесай

Американски експерти пристигат у нас за оглед на военновъздушните бази

Американски военни специалисти идват другата седмица в България. Те ще създадат оглед на военновъздушните ни бази, където ще бъдат новите изтребители Ф-16. Това съобщи командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков. Днес българската авиация навършва 107 години, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Американските военни би трябвало да преценяват по какъв начин да бъдат ремонтирани военновъздушните бази, с цел да отговорят на условията на Ф-16.

Ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили: Съвместно с представители на Военновъздушни сили и на " Граф Игнатиево " ще обсъждаме критериите, условията, опциите и схемата за образование на летателния и на инженерно-техническия състав.
Купуването на Ф-16 не е последната стъпка в модернизацията на Военновъздушни сили и армията подсети президентът Румен Радев на гала във връзка празника.

Румен Радев, президент на Република България: Трансформацията, модернизацията на българските Военновъздушни сили, въобще на Въоръжените сили, не е еднократен политически акт, той не се изчерпва с покупката на техника и въоръжение. Аз чакам държавното управление да осъзнае с какво в действителност се е заело и да извършва всички нужни дейности, от които зависи една сполучлива рационализация.
Част от напъните на кабинета за модернизацията на армията е възобновяване на военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия.

Ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита, Народно събрание: Възстановява се Военновъздушни сили учебното заведение, закупува се супер актуален нов вид военен аероплан, възвръща се съществуващата техника.

За празника Музеят на авиацията в Пловдив още веднъж отвори порти за гости. Сред тях имаше и ветерани, обслужвали самолетите, които през днешния ден са музейни експонати.

Димитър Икономов: Това беше преди 40 години. Тези самолети към този момент са вън от приложимост, те са морално остарели, в този момент да се надяваме на новите.
Премиерът Бойко Борисов поздрави в обществената мрежа българските военновъздушни сили с празника. Той е уверен, че със закупуването на нови изтребители е направена огромна крачка за развиването на българската войска.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР