Американски учени установиха, че освен да изгаря мазнините, модерната кето

...
Американски учени установиха, че освен да изгаря мазнините, модерната кето
Коментари Харесай

Кето диетата променя микробиома и засилва имунната система

Американски учени откриха, че с изключение на да изгаря мазнините, модерната кето диета трансформира микробиома и това ускорява имунната система, като понижава възпаленията, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Диетата, която лимитира въглехидратите за сметка на мазнините, остава противоречива. Според последователите й, с изключение на за намаляване, тя е потребна също при епилепсия и диабет.

Кето режим-полезни обстоятелства

Учените от университета на Калифорния в Сан Франциско са работили със 17 доброволци. Първо те сложили половината за месец на общоприет западен режим на хранене с 50 % въглехидрати, 15 % протеини и 35 % мазнини. Другата половина била на кето диета с 5 % въглехидрати, 15 % протеини и 80 % мазнини. След това групите се разменили.

Резултатите демонстрират, че при кето диета доста се трансформират равнищата на 19 бактериални фамилии.

Учените траяли проучването, като взели проби от наличието на червата на кето групата и ги вкарали в мишки. След това сложили гризачите на кето диета. Резултатът бил, че спаднали борещи се с инфекции кафези, за които е известно, че ускоряват възпалението при автоимунни заболявания, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР