Американски учени установиха, че физическата активност, включително разходките и работата

...
Американски учени установиха, че физическата активност, включително разходките и работата
Коментари Харесай

Физическите упражнения подобряват паметта

Американски учени откриха, че физическата интензивност, в това число разходките и работата вкъщи, може да усъвършенства паметта и когнитивните качества, заяви Юрик алърт.

При това позитивният резултат е налице даже у възрастни хора с признаци на деменция.

Изследването е траяло 20 години, като обхванало 454-има доброволци, 191 от които били наранени от деменция. Всички участници годишно били тествани за физическа мощ и за способността им да запаметяват. Изследвани били и умствените им качества. Всеки участник се съгласил да даде мозъка си за проучвания след гибелта си. Средната дълготрайност на живота на участниците била 91 години.

Няколко години преди гибелта си всеки доброволец получил акселерометър, който носел на китката на ръката си. Устройството следяло физическата интензивност 24 часа в денонощието. Въз основа на записаните данни експертите решили междинното равнище на ежедневната физическа интензивност. Оказало се, че в множеството случаи водещите затънал метод на живот страдат от малоумие и се показват по-лошо на проби за запаметяване и когнитивни качества.

При всяко увеличение на физическата интензивност с едно общоприетоо отклоняване рискът от деменция за участниците намалявал с 31 на 100. За хората с по-добри двигателни привички рискът от малоумие бил с 55 на 100 по-малък. Учените въпреки всичко означават, че проучването не е разкрило причинно-следствена връзка. Те обаче са на мнение, че физическите извършения фактически усъвършенстват здравето на мозъка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР