Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, заявиха, че

...
Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, заявиха, че
Коментари Харесай

Противозачатъчно хапче за мъже премина успешно клинични изпитания

Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, обявиха, че то е безвредно, понася се добре и резултатът от него е обратим, оповестиха в. "Дейли мейл " и в. "Мирър ".

Това е второто обещаващо противозачатъчно хапче за мъже в развой на тествания. Съществува и гел с подобен резултат, който също е в тествания.

Специалистите от Биомедецинския проучвателен институт в Лос Анджелис и Вашингтонския университет чакат да минат десетина години, преди противозачатъчното хапче за мъже да излезе в продажба.

Хапчето 1-beta-MNTDC е модифицирана синтетична форма на тестостерона. То работи както върху мъжките хормони, по този начин и върху прогестерона, който с изключение на от женските яйчници, се освобождава и от мъжката ендокринна система за произвеждане на тестостерон. Идеята е хапчето да понижи производството на сперма в тестисите, само че равнището на тестостерона в останалата част от организма да се резервира.

"Резултатите ни демонстрират, че хапчето... понижава производството на сперма, като в това време резервира либидото " - сподели доктор Кристина Уанг, един от ръководителите на проучването.

В тестванията са взели участие 40 здрави мъже, като 10 от тях са получавали плацебо. Нивото на тестостерона на пилите хапчето спаднало доста, без забележими странични резултати.

Липсата на мощни странични резултати се дължи на обстоятелството, че медикаментът имитира действието на тестостерона в останалата част от тялото, само че не е задоволителен за производството му в тестисите.

Периодът на проучването - 28 дни обаче е къс за най-благоприятен резултат. За да се отрази медикаментът върху производството на сперма са нужни 60 до 90 дни.

Предстоят по-дълги клинични проучвания.

Една трета от мъжете са склонни да пият противозачатъчно хапче. Една четвърт от интервюираните обаче са споделили, че не биха го правили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР