Американски учени стигнаха до заключението, че хора, в чийто хранителен

...
Американски учени стигнаха до заключението, че хора, в чийто хранителен
Коментари Харесай

Тези храни са ОПАСНИ за мозъка

Американски учени стигнаха до заключението, че хора, в чийто хранителен режим участват главно модифицирано месо, картофи, бисквити и тестени произведения, страдат от деменция по-често, в сравнение с тези, които се хранят рационално. Информация за резултатите от изследването са оповестени на уеб страницата „ MedicalXpress “.
В проучването са взели участие 209 индивида с деменция на междинна възраст 78 години и 418 души на съответната възраст, пол и равнище на обучение, само че без когнитивни разстройства, съобщи БГНЕС.
Доброволците попълвали сами въпросника, като записвали, какви храни са консумирали в течение на една година и какъв брой постоянно. Споменава се, че са минавали на медицински обзор на всеки 2-3 години.

Оказало се, че в основата си храненето на пациентите с деменция включва модифицирано месо, в това число салами, пушени меса, пастет, както и богати на нишесте артикули, алкохол и сладкиши. Хората от другата група се хранели по постоянно с месо, съчетано с плодове, зеленчуци и морски блага.
Предишни проучвания демонстрираха, че потреблението на здравословна храна – зелени листни растения, ягодови, ядки, пълнозърнести храни и риба може да понижи риска от развиването на деменция.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР