Американски учени създадоха робот, който следи за спазването на социална

...
Американски учени създадоха робот, който следи за спазването на социална
Коментари Харесай

Робот следи за социалната дистанцията по време на пандемията от COVID-19

Американски учени сътвориха робот , който следи за спазването на обществена отдалеченост на обществени места - една от главните ограничения в битката с разпространяването на новия ковид, заяви електронното издание " Юрикалърт ".

Той съумява да открие в навалица от хора нарушителите , пробива си път до тях и упорства да се отдалечат посредством текст, изписан на екрана му. Според епидемиолозите спазването на отдалеченост от най-малко два метра лимитира разпространяването на COVID-19 .

Автономният мобилен робот е дело на експерти от университета на щата Мериленд. Той " хваща " нарушителите, като употребява личната си цветна камера и специфичен датчик. Освен това може да се включи към съществуваща система за видеонаблюдение.

Изследователите тестват уменията на робота с доброволци, които нарушават разпоредбите за обществена отдалеченост. Той съумява да открие множеството от нарушителите, а включването му към система за видеонаблюдение усъвършенства в допълнение резултатите.

Роботът може да употребява термокамера за разкриване на хора с нараснала температура , като по този метод подкрепя напъните за следене на инфектирани с COVID-19.

Разработката е показана в списанието " Пъблик лайбръри ъв сайънс ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР