Американски учени са разработили устройство, което по мнение на създателя,

...
Американски учени са разработили устройство, което по мнение на създателя,
Коментари Харесай

Мислите, че това е приказна гривна, но всъщност е уникално изобретение!

Американски учени са създали устройство, което по мнение на основателя, пази дамите при опит за обезчестяване или грабеж. Това се оповестява на уеб страницата на университета Алабама в Бирмингам, предават чуждедстранни организации.

" За да се свържете със незабавния телефон 911, ще употребявате приложение или устройство. Всеки от тези принадлежности изисква бутон за извикване на помощ, което постоянно е невероятно ", изясни Рагби Хасан, член на изследователската група.

Учените считат, че са решили казуса, създавайки гривна, която при положение на нахлуване се включва към смарт телефона ви посредством " Blouetooth " и известява сътветните незабавни служби.

Устройството дефинира местонахождението на ползвателя, проучва придвижванията му и може да разграничи дали човек стои или лежи. Когато ви атакуван, гривната издава мощен сигнал, който се смята, че би привлякал вниманието на близките.

По мнението на основателя, такова устройство може да се пригоди за хора в неравостйно състояние и възрастни хора и да известява, когато имат потребност от помощ.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР