Американски учени са разработили нов тип акумулатор за електромобили, който

...
Американски учени са разработили нов тип акумулатор за електромобили, който
Коментари Харесай

Учени направиха акумулатор, който се зарежда за 10 минути

Американски учени са създали нов вид батерия за електрически автомобили, който може да се зарежда изцяло единствено за 10 минути даже при рискови температурни условия и това по никакъв метод няма да се отрази на работоспособността му.
С новият батерия електрическите автомобили ще могат да изминават до 500 км с едно зареждане (в момента сходен пробег оферират единствено топ-версиите на моделите на Tesla, до момента в който при останалите той е към 400 км). Създателите на батерията настояват, че тя може да се зареди и разреди изцяло 2500 пъти, което значи пробег от към 1 млн. км.
Освен това, цената на новият батерия е единствено с 0,46% по-висока от цената на предлаганите все още устройства. Екипът, основал батерията, счита, че нейното бързо внедряване в произвеждане и излизане на пазара ще направи електрическите коли още по-привлекателни за хората.
Пробив при акумулаторите направи и английският инженер Тревър Джаксън, който твърди, че е съумял да създаде батерия, която може да обезпечи пробег от 2400 км. Според него, с цел да се реализира сходен резултат, вместо литиево-йонна батерията би трябвало да е алуминиево-въздушна.
Идеята на британеца е неговото откритие да може да се купи във всеки супермаркет. Компанията Austin Electric към този момент демонстрира интерес към този артикул и се заема с промоцията му, като се възнамерява алуминиево-въздушната батерия да се появи на пазара през идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР