Американски учени са открили слабо място при няколко коронавируса, сред

...
Американски учени са открили слабо място при няколко коронавируса, сред
Коментари Харесай

Обнадеждаващо: Откриха слабо място на COVID-19

Американски учени са разкрили едва място при няколко ковид, измежду които е и причинителят на Ковид-19 - SARS-CoV-2, написа сп. "Сайънс ".
Авторите на актуалното проучване от Института за биомедицински науки към университета на Джорджия означават, че коронавирусите SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 и MERS-CoV могат да имат сходни "слабости ", което разрешава основаването на лекарство, способно да ги победи.
Изследователите са разпознали към 300 протеина, които се създават в организма след зараза и взаимодействат с ковид SARS-CoV-2. В частност вниманието им е привлякъл протеин, наименуван Tom70. Въпросният рецепторен протеин съставлява митохондриален фермент, обвързван е с коронавирусния геном Orf9b и оказва помощ на вирусите да завладяват тялото. Според учените той е подобаваща "мишена " за медикаменти с необятен набор на деяние.
Съвременните антивирусни медикаменти са ориентирани към вирусни ензими, само че те постоянно мутират и развиват резистентност към медикаментите. Учените са стигнали до заключението, че въздействието върху протеините е по-ефективен способ за лекуване на пациенти.
Междувременно Ройтерс съобщи, че съгласно проучване на Оксфордския университет, обхванало 58 души и проучващо дълготрайното влияние на COVID-19, над половината от пациентите със болестта, които са изписани от болница, към момента демонстрират признаци - зной, отмалялост, тревога, меланхолия, два до три месеца след първичната зараза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР