Американски учени прогнозират, че в средата на този век горещите

...
Американски учени прогнозират, че в средата на този век горещите
Коментари Харесай

Прогнозират катастрофално увеличаване на горещините

Американски учени предвиждат, че в средата на този век горещите талази ще обзет надалеч по-големи територии, заяви Физ.орг.
В сходство със сюжета за умерено изхвърляне на парникови газове териториите, където ще има рискови горещини, ще се усилят с 50-80 %. При оптимално повишаване на концентрацията на въглероден диоксид засегнатите региони може да се удвоят. Това ще усили броя на хората, които са подложени на топлинен стрес, ще увеличи риска от преждевремнна гибел за възрастните хора и други групи от популацията. Ще се усили също натоварването на електрическите съоръжения вследствие на действието на повече климатици.
Освен това се чака повишаване на продължителността и интензивността на горещите талази. По думите на учените, това подхожда на прогнозите за климатичните промени и световното стопляне.
"Ако в гъстонаселени региони има огромни и продължителни горещини, удовлетворяването на потребностите от електрическа енергия ще е по-сложно, в сравнение с в няколко региона, които са със същата обща повърхност, само че горещите талази там са по-малки ", означи един от създателите на проучването Тони Барнстън от Колумбийския университет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР