Американски учени предупреждават за сериозните опасности от зарази, които ни

...
Американски учени предупреждават за сериозните опасности от зарази, които ни
Коментари Харесай

Предупреждават за опасности при консумация на прясноиздоено мляко

Американски учени предизвестяват за сериозните рискове от болести, които ни дебнат при потреблението на прясноиздоено и необработено мляко, оповестява уеб сайтът Арс текника.

Експерти от Центъра по профилактика на болесттите на Съединени американски щати открили, че използването на сурово мляко е обвързвано с разпространяването на устойчиви на антибиотици инфекции. Преди към две години в щата Колорадо бяха регистрирани 12 случая на заразяване с бактерията Campylobacter jejuni. Тя е рискова с това, че поразява стомашно-чревния тракт. При попадане в организма тя провокира циреи и некрози.

Понастоящем в щата Колорадо е неразрешена продажбата на сурово необработено мляко, само че много фермери пренебрегват разпореждането. Вследствие на това зараза обхвана 171 стопанства, като единствено 91 от тях прекратиха даването на сурово мляко след направените предизвестия от управляващите.

Симптомите на болестта включват тресчица, повръщане и диария. Споменатите микроорганизми могат да се популяризират във водата и в продуктите, включително и в суровото мляко. Те са устойчиви на три типа антибиотици - тетрациклин, налидиксова киселина и ципрофлоксацин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР