Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата

...
Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата
Коментари Харесай

Разкриха тайната на идеалната чаша кафе

Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата би трябвало да е гореща, само че не и вряща, заяви в. " Дейли мейл ".
 
Идеалната температура на водата е 70 градуса Целзий, тъй като по-висока изгаря кафето и унищожава усета.

 
Учените от щатския университет на Канзас са употребявали единствено филтрирана вода. Седмина професионални дегустатори са опитвали за тях кафе, направено от зърна Арабика , Робуста или композиция от двете.
 Кафето удължава живота Учени откриха тайната на съвършената чаша кафеThinkStock/Getty Images
Резултатите демонстрират, че най-ароматно мощно кафе се реализира с вода с температура 70 градуса Целзий . Кафето робуста , което е с повече кофеин, е с по-силен и по-добър усет на тази температура, в сравнение с при 60 или 50 градуса Целзий. Кафето Арабика също е най-ароматно при 70 градуса Целзий, само че разликите не са по този начин мощно изразени.-->

 
Според друго проучване на доктор Кристофър Хендън от университета на Орегон, най-подходящата вода за кафе е твърдата, в която има магнезий и калицй . Тези примеси оказват помощ за по-доброто свързване на кофеина и покачват качеството на напитката.

Важно е също кафеените зърна да се съхраняват в ледник, тъй като прясно изпеченото кафе съдържа въглероден двуокис, който елементарно се изпарява, а с него и огромна част от аромата.
 
Важно за положителния усет на кафето е то и водата да бъдат смесени отмерено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР