Американски учени откриха необичаен артефакт в египетска мумия на две

...
Американски учени откриха необичаен артефакт в египетска мумия на две
Коментари Харесай

Мистериозна находка в тялото на мумифицирано в Египет дете СНИМКА

Американски учени откриха необикновен артефакт в египетска мумия на две хиляди години, оповестява научното списание „ Journal of the Royal Society Interface “.

Авторите на проучването вземат решение да изследват мумията благодарение на ускорител на синхротронни частици, с цел да получат подробна информация за наличието й.

В резултат на това са открити няколко десетки дребни предмети, в това число седем милиметров артефакт, изработен от минерал, наименуван калцит.

Този артефакт е бил ситуиран до корема на мястото на разреза, през който са били отстранени органи по време на мумифицирането.

Според откривателите този предмет е талисман, който е бил подложен на това място особено за „ духовна отбрана “ на мумията. Учените допускат, че артефактът е под формата на бръмбар скарабей, който е бил постоянно срещана форма за амулети в античен Египет.

Учените също потвърдиха версията, че мумифицираното тяло е на дете на възраст към пет години. В същото време портретът, нарисуван на върха на мумията, изобразява стара жена.



Балсамираното тяло, известно като Мумия на портретите на Хавара 4, е намерено сред 1910 и 1911 година и датира от 1 в.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР