Американски учени отгледаха човешки клетки в ембрион на овца -

...
Американски учени отгледаха човешки клетки в ембрион на овца -
Коментари Харесай

Американски учени отгледаха човешки клетки в ембрион на овца

Американски учени отгледаха човешки кафези в ембрион на овца - технология, която може да разреши човешки органи да се развиват в тялото на животно, с цел да бъдат присадени в хора, заяви в. " Индипендънт ".

Експертите се надяват, в случай че съумеят да реализират крайната си цел, това освен да понижи броя на чакащите за трансплантация, само че и да ограничи до най-малко случаите на отхвърлени органи, тъй като те ще съдържат кафези на самия пациент.

Опити да бъдат отгледани органи на един тип в тялото на различен се вършат от дълго време, като експерти отгледаха панкреас на плъх в тялото на мишка. Миналата година учени от Калифорнийския университет сътвориха ембрион хибрид сред човек и прасе, при който една на всеки 100 хиляди кафези беше човешка. Същият екип разгласи ново сходно достижение с ембрион на овца, при който една от всеки 10 хиляди кафези е на човек.

Позволено е ембрионите да се развиват 28 дни и откривателите споделиха, че биха желали да удължат този краен период, с цел да добият по-ясна визия по какъв начин продължава развиването им.

Някои органи на прасетата и овцете са сходни по мярка на човешките, по тази причина са подобаващите животни за провеждането на опити в тази посока.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР