Американски учени отбелязаха ефективността на финансовото възнаграждение в борбата с

...
Американски учени отбелязаха ефективността на финансовото възнаграждение в борбата с
Коментари Харесай

Цигарите се отказват и с пари


Американски учени означиха успеваемостта на финансовото заплащане в битката с тютюнопушенето, написа сп. New England Journal of Medicine.

В проучването взеха присъединяване 6000 души. Доброволците бяха разграничени на две групи, като на всяка от тях бяха прилагани разнообразни способи за отричане от нездравословния табиет. Едни бяха осведомени за изгодата от здравословния метод на живот, на други се предлагаха никотинови лепенки или електронни цигари.

Освен това на някои участници бе дадено парично заплащане: 600 $ за тези, които се откажа от пушенето за шест месеца. Както се очакваше, точно при тези участници резултатите се оказаха най-хубави. Ако при другите броят на отказалите да пушат е варирал от 0,5 до един %, при паричната заинтригуваност отказалите от навика са били в пъти повече.

Според откривателите това приказва за неефективността на публикуваните способи за отричане от цигарите. Учените считат, че финансовото стимулиране може да се употребява от компании, които са съпричастни със чиновниците си, които желаят да зарежат пушенето. Финансовото заплащане може да стане най-евтиният и ефикасен метод. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР