Американски учени от института Скрипс създадоха разновидност на антибиотика ванкомицин,

...
Американски учени от института Скрипс създадоха разновидност на антибиотика ванкомицин,
Коментари Харесай

Американски учени създадоха суперантибиотик

Американски учени от института " Скрипс " сътвориха вариация на антибиотика ванкомицин, която е способна да се пребори със супербактерии – организми, които не се поддават на обичайните способи на лекуване, заяви Лента, представена от bTV. Изследването е оповестено в сп. " Пръсийдингс ъв дъ нешънъл академи ъв сайънсис ".

Специалистите получиха трета трансформация на ванкомицина, която трансформира пропускливостта на бактериалната клетъчна стена.

Преди това са били създадени още две модификации на антибиотика, всяка от които има своя тактика за битка с бактериална зараза. Според учените това ще разреши да се избегне развиването на устойчивост към антибиотика при микроорганизмите.

Лекарството, основано на основата на третата трансформация на ванкомицина, е повече от хиляда пъти по-ефективно от предходните версии.

При лекуването с него е належащо доста по-малко количество, затова е допустимо да зародят по-малко затруднения.

Специалистите работят по технология за синтезиране на новия антибиотик в промишлени количества. В лабораторни условия за изработката му е нужно доста време и процесът минава през 30 междинни процедури и химически реакции.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР