Американски учени определиха възрастта, от която човек започва да старее.

...
Американски учени определиха възрастта, от която човек започва да старее.
Коментари Харесай

Учените определиха възрастта, от която започва стареенето

Американски учени дефинираха възрастта, от която човек стартира да старее. Оказва се, че необратимите процеси стартират в организма на 39-годишна възраст.

Изследователите изясняват, че старението е обвързвано с последователното прекъсване на изработването от мозъка на миелин - протеин, участващ при образуването на нови нервни нишки.

Миелиновата черупка покрива нервните кафези - невроните, защитавайки ги от нездравословни въздействия. След прекратяването на обособяване на миелин, отслабват двигателните и когнитивни функционалности на организма, което с течение на времето става все по-забележимо.

Участници в проучването станали доброволци - мъже на възраст 23-80 години. Те трявало да извършват несложни извършения, до момента в който експертите съпоставяли скоростта на придвижване с количеството миелин в организма. Най-много миелин се изработвал на 39 години, по-късно в организма потегля развой на преустановяване изработването на този протеин и стартира стареенето. Уточнява се, че са вероятни и изключения: доста зависи от самостоятелните особености на организма.

По-рано австралийски учени разкриха по какъв начин интелектуалните типове спорт оказват помощ за продължителността на човешкия живот. Британски експерти в това време откриха метод за битка с преждевременното стареене на човешкия организъм. А френски откриватели създадоха антихолестеринов препарат Praluent, снижаващ риска от пораждане на сърдечно-съдови болести и по този метод удължаващ живота.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР